Πάφος2017: Η σκηνή που ταξιδεύει…

Πάφος2017: Η σκηνή που ταξιδεύει…

Συνεχίζεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα του The Travelling Stage της ΠΠΕ – ΠΑΦΟΣ2017 με επόμενο σταθμό την Μεσαιωνική Αγρέπαυλη στα Κούκλια.

Στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τανιών Κινουμένων Σχεδίων – Υπαίθρου: ‘Οψεις του Κόσμου, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017, κλείνει με την συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου και του μουσικού σχήματος Primavera en Salonico.


Η τραγουδίστρια και συνθέτης Σαββίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία της το 1979. Η εντυπωσιακή της καριέρα περιλαμβάνει δέκα προσωπικούς δίσκους, με συνθέσεις καταξιωμένων συνθετών όπως Μάνο Χατζιδάκι, Λένα Πλάτωνος, Δημήτρη Λάγιο και Νίκο Κυπουργό.

Από το 1995 συνεργάζεται με το συγκρότημα Primavera en Salonico ερμηνεύοντας διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών της Ελλάδας και της Μεσογείου. Σταδιακά, επέκτεινε τις φωνητικές δεξιότητές της για να χρωματίζει τις ερμηνείες της με εντυπωσιακούς λαρυγγισμούς.

Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 ζωντανεύει την Μεσαιωνική Αγρέπαυλη στα Κούκλια με ερμηνείες παραδοσιακών τραγουδιών της Ελλάδας και της Μεσογείου από την Σαββίνα Γιαννάτου και τους μουσικούς της ομάδας Primavera en Salonico: Κώστα Βόμβολο, Γιάννη Αλεξανδρή, Μιχάλη Σιγανίδη, Κώστα Θεοδώρου και Χάρη Λαμπράκη.

Σάββατο 18 Ιουλίου, 22:30 στον κύριο χώρο του Φεστιβάλ τη Μεσαιωνική
Αγρέπαυλη, Αρχαιολογικό χώρο Παλαιπάφου, στα Κούκλια.
Πληροφορίες: 26 93 2017 / Είσοδος στο Φεστιβάλ: 5ευρώ