Πάφος2017: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Τελετή Έναρξης

Πάφος2017: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Τελετή Έναρξης

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα στην Πάφο για το πρώτο «μεγάλο τεστ» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου των εορταστικών εκδηλώσεων για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017, το σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου, έχει οριστικοποιηθεί από το Πάφος 2017, ενώ και από πλευράς των κατασκευαστικών εργασιών στο χώρο των πλατειών μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο όλα είναι ένα βήμα από την τελική παράδοση του έργου.

Ήδη στο χώρο στήνεται και το σκηνικό που θα χρησιμοποιηθεί στο τελετουργικό, γεγονός που δημιουργεί ευφορία στην πόλη της Πάφου.


Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων για τη λειτουργία της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της γηραιάς ηπείρου, τοποθετείται ο ιδρυτικός μύθος της γέννησης του Πάφου από την ένωση του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας, υπομνηματίζοντας έτσι ότι η Πάφος είναι η ίδια ένα έργο τέχνης.

Η διαδρομή της στο χώρο και στο χρόνο, από τη μυθική ίδρυση της μέχρι την επίσημη ανακήρυξη της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ξεκινά από την καρδιά της πόλης, μπροστά από τα σχολεία και τα νεοκλασικά κτήρια του κέντρου.

Οι εκδηλώσεις της έναρξης, με  δράσεις, θεάματα, εκθέσεις, μουσικές και προβολές τοποθετούνται σε ολόκληρη την πόλη και την μετατρέπουν σε «Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού».

Η έναρξη του προγράμματος της  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 περιλαμβάνει ένα πλούσιο διήμερο πολιτιστικών δράσεων με μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, εθελοντές, νέους και παιδιά από όλες τις κοινότητες της Κύπρου, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και το Aarhus της Δανίας, που θα είναι μαζί με την Πάφο οι πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2017.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου