Πάφος2017: Προχωράνε οι προετοιμασίες για Τελετή Έναρξης

Πάφος2017: Προχωράνε οι προετοιμασίες για Τελετή Έναρξης

Ο Οργανισμός Πάφος2017 μέσα από ακροάσεις για χορευτές για την Τελετή Έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για την εναρκτήρια εκδήλωση του θεσμού.

Την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν οι ακροάσεις των χορευτών – επαγγελματιών και σπουδαστών χορού, στη Σχολή Χορού Κλέας Πιτσιλλίδου από τον γνωστό επαγγελματία χορογράφο και χορευτή Ido Tadmor από το Ισραήλ, τον Κύπριο σκηνοθέτη και ηθοποιό Νεοκλή Νεοκλέους και τον Jhonathan Soutchy βοηθό χορογράφου.


Με δεκάδες αιτήσεις τόσο από επαγγελματίες, σχολές και σπουδαστές χορού έγινε η πρώτη επιλογή των ατόμων που θα εκτελέσουν το χορογραφικό μέρος της εκδήλωσης στις 28 Ιανουαρίου 2017.

Auditions 2

Μια μεγάλη ομάδα νέων σπουδαστών χορού πέρα των 40 χορευτών, όπως επίσης και αριθμός επαγγελματίων χορευτών επιλέγηκε για την χορογραφία της Τελετής ‘Εναρξης η οποία εμπνέεται από την θεματική ενότητα του καλλιτεχνικού προγράμματος «Μύθος και Θρησκεία». Από τον Οκτώβριο θα αρχίσει μια συνεργασία με τον Ido Tadmor και τον βοηθό του Jhonathan Soutchy με δασκάλες χορού για την χορογραφία της Τελετής Έναρξης, οι οποίες με την σειρά τους θα μεταφέρουν τις απαραίτητες τεχνικές και χορευτικές συνθέσεις στις σπουδάστριες χορού. Οι εντατικές πρόβες για την Τελετή Έναρξης θα ακολουθήσουν τον Δεκέμβριο του 2016 πριν την αρχή της πολιτιστικής χρονιάς.

Κατα τη διάρκεια των ακροάσεων o xoρογράφος και σκηνοθέτης της Τελετής Έναρξης πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συνδέσμου Dance Culture ο οποίος θα αποτελέσει επίσης ένα σημαντικό κομμάτι στην πραγματοποίηση ενός εντυπωσιακού θεάματος.

Ευχαριστίες στην Σχολή Χορού Κλέας Πιτσιλλίδου και την Πρεσβεία του Ισραήλ για την στήριξη τους.

Φωτογραφίες © φώτο ΛΑΡΚΟ