Πέγεια: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι διαρρήξεις και κλοπές

Πέγεια: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι διαρρήξεις και κλοπές

Σε μάστιγα για την περιοχή του Δήμου Πέγειας έχουν καταστεί οι συνεχείς διαρρήξεις και κλοπές κατοικιών και επαύλεων. Αυτό τονίζει ο νεοεκλεγής δημοτικός σύμβουλος Πέγειας του ΔΗΣΥ, Στέφανος Χρυσοστόμου, επισημαίνοντας ότι ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει έξαρση διαρρήξεων και κλοπών λόγο και της τουριστικής περιόδου και τις λειτουργίας πολλών τουριστικών επαύλεων. Η ανακοπή του ανησυχητικού αυτού φαινομένου, τόνισε, θα αποτελέσει την πρώτιστη στόχευση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στον «Φ» ο κ. Χρυσοστόμου τόνισε ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί κακές εντυπώσεις και προβλήματα τόσο στους μόνιμους κάτοικους του Δήμου Πέγειας όσο και στους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.


«Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται κατά την γνώμη μου, λόγω της φτωχής αστυνόμευσης της περιοχής από τον Αστυνομικό σταθμό Πέγειας , ελλείψει προσωπικού», ανέφερε. « Η περιοχή που πρέπει να καλύψει ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παρακολούθηση της, λόγω και της ελλιπούς στελέχωσης του. Το βράδυ, όπως έχω πληροφορηθεί, μένουν μόνο δυο αστυνομικοί στο σταθμό οπότε είναι αδύνατο να αστυνομεύσουν σωστά την περιοχή».

Αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να παρθούν για αντιμετώπιση της κατάστασης, ο Στέφανος Χρυσοστόμου έκανε λόγο για την ανάγκη πλήρους επάνδρωση του Αστυνομικού Σταθμού Πέγειας , ώστε να γίνονται οι αναγκαίες περιπολίες για την σωστή αστυνόμευση της περιοχής, για την μεγαλύτερη εμπλοκή του Δήμου Πέγειας και των ίδιων των δημοτών στην προσπάθεια για αστυνόμευση, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι και οι δημότες, ως Παρατηρητές της Γειτονιάς, πρέπει να ενισχυθούν και σε συνεργασία με την Αστυνομία να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου