Πανέτοιμη η Πάφος να δεχτεί τους Κύπριους επισκέπτες

Πανέτοιμη η Πάφος να δεχτεί τους Κύπριους επισκέπτες

Με το σύνθημα «Αυτά τα Χριστούγεννα Επιλέγουμε Πάφο»


η επαρχία είναι πανέτοιμη να δεχθεί τους Κύπριους επισκέπτες και όλους τους μόνιμους κατοίκους για τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Όλοι οι Δήμοι και οι κοινότητες της επαρχίας φόρεσαν τα γιορτινά τους και προσκαλούν τους επισκέπτες να μοιραστούν μαζί , μέρες γιορτινές και χαρούμενες.  

 

«Χριστουγεννιάτικα χωριά»

 

Το χριστουγεννιάτικο χωριό, στον δημόσιο κήπο δίπλα από το δημοτικό μέγαρο Πάφου και το χωριό του Αϊ Βασίλη στο Στρουμπί υπόσχονται να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σ΄ ένα κόσμο μαγικό. Στην ονειρούπολη, όπως την γνώρισαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση

Στην Πάφο ο δημόσιος κήπος, όπως αναφέρεται, μετατράπηκε με μια παραμυθοχώρα με μικρά ξύλινα σπιτάκια γεμάτα από χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και δίπλα από αυτά ένας τεράστιος παιδότοπος, τραμπολίνα , το εντυπωσιακό σπίτι του Αϊ Βασίλη, τα τέσσερα καρουσέλ και το τεράστιο παγοδρόμιο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και αυτά είναι μόνο μερικές από τις …εκπλήξεις που περιμένουν τους επισκέπτες.

Έξω από το χριστουγεννιάτικο χωριό το τραινάκι του Αϊ Βασίλη   πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια γύρω από το χωριό και τους παραπλήσιους δρόμους.

Και όλα αυτά γιατί η Πάφος αποφάσισε και επέλεξε ότι αυτά τα Χριστούγεννα «Όλοι μένουμε Πάφο» .

Πολλές – πολλές εκπλήξεις περιμένουν και στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο χωρίο Στρουμπί όπου εκεί το χριστουγεννιάτικο χωριό δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά που οργανώνονται τέτοια εποχή σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες . Μια επίσκεψη που θα μείνει σίγουρα αξέχαστη.

 

«Ελκυστικά πακέτα διαμονής»

Σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων , συνεχίζει η ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, προσφέρονται και φέτος πολύ ελκυστικές τιμές και οικονομικά πακέτα για τις μέρες των γιορτών και οι επαγγελματίες καλούν όλους τους κατοίκους Κύπρου να επισκεφθούν την Πάφο για να περάσουν αξέχαστες διακοπές απολαμβάνοντας την πολυτέλεια, την άνεση και την γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Προσφέρουν επίσης ειδικές τιμές στις ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

«πλούσιες εκδηλώσεις »

Επίσης τις μέρες των γιορτών διοργανώνονται σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι και την ημέρα των φώτων. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται το φιλανθρωπικό Gala Dinner στις 18 Δεκεμβρίου για την υποστήριξη του ιδρύματος «ΚΙΒΩΤΟΣ» με τον τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια.

Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Πάφου οργανώνεται στο εμπορικό κέντρο την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου ενώ την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου στο Μαρκίδειο θέατρο.

Μια επίσκεψη στην Παλιά Πόλη, στο ..παζάρι θα μείνει αξέχαστη στους επισκέπτες ,συνεχίζει η ανακοίνωση, αφού το τελευταίο διάστημα οι δρόμοι της Πάφου γεμίζουν κάθε Σάββατο με χαρά και ζωντάνια.

Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τον περίπατό τους και ψωνίζουν στα καταστήματα ενώ διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις με χορό, τραγούδι, διασκέδαση και παραδοσιακά εδέσματα ενώ το τραινάκι του Δήμου Πάφου πηγαινοέρχεται στη λεωφόρο Μακαρίου και Πάφου Χρυσάνθου. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται επίσης εργαστήρια χειροτεχνίας, λειτουργία παραδοσιακής ταβέρνας και καφενείου.

Εκδηλώσεις και μουσικές βραδιές διοργανώνονται επίσης και σε αρκετά κέντρα αναψυχής σε ολόκληρη την επαρχία.

 

«Αξέχαστες διαδρομές και δραστηριότητες»

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν είναι τυχαίο που η επαρχία Πάφος αγαπήθηκε από ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Διαθέτει τόσες φυσικές ομορφιές, τόσους αρχαιολογικούς θησαυρούς, και μια πλειάδα από αρχαία εκκλησάκια ενώ τα μοναστήρια της προσελκύουν καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.

Οι επισκέπτες κατά την παραμονή τους στην Πάφο μπορούν να επισκεφτούν το αρχαιολογικό πάρκο με τα παγκοσμίου φήμης ψηφιδωτά.

Κάνοντας επίσης μια …κρασοπεριοδεία , μπορούν να γνωρίσουν το καλό κρασί και τα οινοποιεία της Πάφου, και να δοκιμάσουν και να αγοράσουν υπέροχα τοπικά κρασιά. Κάθηκας, Στρουμπί – Πολέμι, Παναγιά, Στατός – Άγιος Φώτιος είναι μερικά αμπελοχώρια με πολύ γνωστά οινοποιεία και παραδοσιακές ταβέρνες με πεντανόστιμους μεζέδες που ταιριάζουν απόλυτα με το καλό κρασί.

Επίσης μπορούν να επισκεφτούν τα γραφικά λιμανάκια της Κ. Πάφου και του Λατσιού αλλά και το μικρό αλιευτικό καταφύγιο στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας δίπλα από το ομώνυμο Εκκλησάκι.

Ακόμη αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν την χερσόνησο του Ακάμα με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα, να γνωρίσουν επίσης τα γραφικά χωριά της Λαόνας και να ενθουσιαστούν από τις μικρές παραδοσιακές ταβέρνες , τον τοπικό οίνο και το καφέ στα παραδοσιακά καφενεία.

Στην Πέγεια εξάλλου, συνεχίζει η ανακοίνωση, μοναδικό θέαμα αποτελούν οι θαλασσινές σπηλιές, ο κόλπος των Κοραλλίων αλλά και η χιλιοτραγουδισμένη Βρύση των Πεγειώτισσων.

Στην Πόλη Χρυσοχούς , το Λατσί, στο Νέο χωρίο και τα Λουτρά της Αφροδίτης το ταξίδι είναι ανεπανάληπτο, ενώ στην Γεροσκήπου οι επισκέπτες μπορούν  στην παραλιακή περιοχή να γνωρίσουν , όμως και το ιστορικό κέντρο και γευθούν τα παραδοσιακά πεντανόστιμα λουκούμια της.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Πάφος με την μοναδική φυσική ομορφιά της, τις πλούσιες εξορμήσεις που προσφέρει και τα τόσα χαρίσματα που διαθέτει θα κλέψει και αυτά τα Χριστούγεννα τις καρδιές μικρών και μεγάλων, καταλήγει η ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/