Πανδημοτική διαμαρτυρία απόψε στη Γεροσκήπου

Πανδημοτική διαμαρτυρία απόψε στη Γεροσκήπου

Πανδημοτική διαμαρτυρία πραγματοποιείται στις 6.00 το απόγευμα στη Γεροσκήπου, με αίτημα την διατήρηση του Δήμου.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου και σε αυτή μετέχουν η δημοτική αρχή, η Επιτροπή Αγώνα Δημοτών για τη διατήρηση του Δήμου, καθώς και οργανωμένα σύνολα, φορείς και δημότες της Γεροσκήπου.


Μιλώντας στον «Φ» για την αποψινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα, Ανδρέας Σιήκκης, τόνισε ότι τυχόν υλοποίηση του σχεδιασμού για την κατάργηση του Δήμου Γεροσκήπου και ενοποίηση του με τον Δήμο Πάφου, θα εκπέσει σε επίπεδο δικαιοσύνης, αφού η σύσταση του Δήμου το 1994 ήταν προιόν της λαικής βούλησης με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

«Επιπρόσθετο στοιχείο που αφαιρεί το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να αποφασίζει σχετικά, είναι και η διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος από το κράτος για την ενσωμάτωση της κοινότητας Κολώνης στο Δήμο Γεροσκήπου λίγα χρόνια αργότερα», υποστήριξε. « Και πρακτικά ωστόσο αν το δει κανείς, ένας οικονομικά ανεπτυγμένος Δήμος όπως η Γεροσκήπου δεν μπορεί να διαγράφεται λόγω χωροταξικών και μόνο δεδομένων.

Ορθότερο θα ήταν η δρομολογούμενη αλλαγή στο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αφορά στην προς δυσμάς επέκταση του Δήμου Πάφου και στην προς ανατολάς επέκταση του Δήμου Γεροσκήπου. Εκτιμούμε ότι η Πάφος θα μπορούσε να ενσωματώσει ως Δήμος τις κοινότητες που είναι ενωμένες με αυτήν, όπως πχ η Χλώρακα ή η Έμπα, ενδεχομένως και η Κισσόνεργα, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Γεροσκήπου θα ήταν ορθότερο να ενσωματώσει τις εξ ανατολών κοινότητες, όπως η Αγία Μαρινούδα ή η Αχέλεια».

Η σημερινή συγκέντρωση, κατέληξε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Δημοτών για διατήρηση του Δήμου Γεροσκήπου, θα στείλει μηνύματα αποφασιστικότητας όλων ανεξαιρέτως στη Γεροσκήπου για συνέχιση του αγώνα μέχρι τέλους ώστε να αποτραπεί η κατάλυση του Δήμου.

Πηγή: Φιλελεύθερος