Παπαχριστοφή: Έχουν αφήσει το Νοσοκομείο Π. Χρυσοχούς στο έλεος του Θεού!

Παπαχριστοφή: Έχουν αφήσει το Νοσοκομείο Π. Χρυσοχούς στο έλεος του Θεού!

Η συμφωνία που επετεύχθη για αναπληρώσεις ιατρών στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς από το Νοσοκομείο Πάφου δεν εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα το νοσηλευτήριο του διαμερίσματος Χρυσοχούς να υπολειτουργεί για μια ακόμη φορά.

Αυτό καταγγέλλει με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας ο δήμαρχος Πόλης, προειδοποιώντας ότι η υπομονή όλων στην περιοχή έχει εξαντληθεί και οι αντιδράσεις είναι προ των πυλών.


Στην επιστολή προς τον Γιώργο Παμπορίδη, ο Γιώτης Παπαχριστοφή επισημαίνει, ειδικότερα, ότι παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις που δόθηκαν η υποστελέχωση του τοπικού νοσοκομείου όχι μόνο δεν αντιμετωπίσθηκε, αλλά επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πόλης πρόσφατα σε ιατρικό προσωπικό», αναφέρεται στην επιστολή.

«Ζητάμε επιτέλους η Πολιτεία να μας αντιμετωπίσει ως ισότιμους πολίτες και όχι πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Είμαστε αναγκασμένοι, σε περίπτωση που δεν δοθούν άμεσα λύσεις, να προβούμε σε δυναμικές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες», προστίθεται.

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου του διαμερίσματος Χρυσοχούς, υποστηρίζει η δημοτική αρχή, οφείλεται στην μη υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης για συνεργασία του νοσοκομείου με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου σε θέματα αναπλήρωσης ιατρών. Η ανυπαρξία συνεργασίας, επισημαίνει ο δήμαρχος Πόλης, έχει ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία του νοσοκομείου της περιοχής για μια ακόμη φορά.

Πηγή: Φιλελεύθερος