Παπαχριστοφή: Υποστηρίζουμε την συμπλεγματοποίηση στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς

Παπαχριστοφή: Υποστηρίζουμε την συμπλεγματοποίηση στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς

Υπέρ της συμπλεγματοποίησης του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς με όλες τις κοινότητες του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, τάσσεται ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή, υπό το φως και των συζητήσεων για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης παράλληλα με τις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Παπαχριστοφή εκφράζει την άποψη πως μόνο έτσι θα λειτουργήσουν σωστά κοινότητες και δήμος, με σωστή διαχείριση των οικονομικών και θα ωφεληθούν και οι πολίτες.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως η ευρύτερη περιοχή από το Πωμό μέχρι το Νέο Χωρίο, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των 20 κοινοτήτων, πρέπει να γίνουν ένας Δήμος, γιατί μόνο τότε θα υπάρχει μέλλον στην περιοχή.

Δυστυχώς, είπε, είναι λανθασμένη η εκτίμηση που υπάρχει από πολλούς κοινοτάρχες ότι η κάθε κοινότητα μπορεί να προσφέρει καλές υπηρεσίες στους κατοίκους της από μόνη της.

Σημείωσε πως αυτή η ενοποίηση θα συμβάλει στο να γίνουν κάποια έργα στην περιοχή και να δημιουργηθεί η υποδομή για τουριστική ανάπτυξη, ούτως ώστε και οι νέοι, όπως είπε, να μπορέσουν να παραμείνουν στην περιοχή. Σε αντίθετη περίπτωση, συνέχισε, όπως διαφάνηκε και τα τελευταία χρόνια, “αυτοκαταστρεφόμαστε”.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις προτάσεις της κυβέρνησης αναφέροντας πως η πρώτη πρόταση αφορούσε την ενοποίηση του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς με έξι κοινότητες της περιοχής, και τώρα η Βουλή αναφέρθηκε στην ενοποίηση του Δήμου με δέκα κοινότητες.

Η συμπλεγματοποίηση του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς και με τις είκοσι κοινότητες του διαμερίσματος, σημείωσε, αποτελεί και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πόλης Χρυσοχούς. Επί τούτου, συνέχισε, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς απέστειλε επιστολές και στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς.

Δεν πρέπει, σημείωσε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, κανένας να αφεθεί να καταστρέψει το μέλλον της Πόλης Χρυσοχούς, των κοινοτήτων και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής.

Ακόμη και σε περίπτωση δημοψηφίσματος, αυτό θα πρέπει να γίνει σε ενιαία βάση και παγκύπρια, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ