Παράταση στο κλείσιμο μήπως και βρεθεί λύση μεταξύ ERA και Δήμου Πάφου

Παράταση στο κλείσιμο μήπως και βρεθεί λύση μεταξύ ERA και Δήμου Πάφου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέστειλε για εννέα μήνες την ποινή του Επαρχιακού Δικαστηρίου με βάση την οποία μέχρι τις 14 Νοεμβρίου το πολυκατάστημα ΕRA Κόροιβος θα έπρεπε να αναστείλει τις εργασίες του, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ομίλου CTC.

Το δικαστικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου προέβλεπε τον τερματισμό της χρήσης του κτιρίου μέσα σε δύο μήνες εκτός εάν στο μεσοδιάστημα εξασφαλιστεί πιστοποιητικό τελικής έγκρισης από τον Δήμο Πάφου, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου CTC, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού έλαβε υπόψιν όλα τα ειδικά περιστατικά της υπόθεσης και με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, δυνάμει των εξουσιών που του παρέχει το άρθρο 53.4 του Συντάγματος ανέστειλε την ποινή του δικαστηρίου, ώστε να υπάρξει δυνατότητα για διεκπεραίωση ενεργειών για παραχώρηση άδειας.

Η ποινή συνεπώς αναστέλλεται από τις 14 Νοεμβρίου και για εννέα μήνες και το κατάστημα παραμένει σε λειτουργία.

Ο Δήμος Πάφου είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία λειτουργούσε στον χώρο πολυκατάστημα ενώ η άδεια που κατείχε αφορούσε σε υπεραγορά. Επιπρόσθετα, η τοπική Αρχή υποστηρίζει ότι στον χώρο υπάρχουν παρανομίες και προσθηκομετατροπές που, χωρίς την άρση τους, δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό τελικής έγκρισης για το συγκεκριμένο οικοδομικό συγκρότημα.

Σημειώνεται πως τη διαβεβαίωση ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη σχετικά με το θέμα των εργαζομένων του εμπορικού κέντρου Kόροιβος στην Πάφο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Πάφο στις 29 Οκτωβρίου 2021. Μιλώντας με τους εργαζόμενους, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολυδύναμο Κέντρο Πάφου, o Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να σας βεβαιώσω ότι είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρακολουθώ την εξέλιξη». Οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έξω από το πολυδύναμο κέντρο που εγκαινίασε με πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «όχι στην ανεργία ναι στην ευαισθησία», «δώστε μας τις δουλειές μας πίσω» και «Πρόεδρε μας, πιστεύουμε θα μας δικαιώσεις».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ανέφερε πως γίνονται διαβήματα, ώστε τηρώντας τη νομιμότητα, να ξεπεράσουμε το πρόβλημα.

Πηγή: Offsite