Παρίσι, σ΄αγαπώ (Paris, jet’ aime)

Παρίσι, σ΄αγαπώ (Paris, jet’ aime)

Το Πάφος 2017 διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά το θεσμικό πρόγραμμα ‘Σινεμά στην Παραλία’, που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό. Αύριο λοιπόν θα είναι η τελευταία προβολή στη Δημοτική Παραλία του ΣΟΔΑΠ της γνωστής ταινίας του 2006 “Παρίσι σ’ αγαπώ’ στις 20:00.

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Πύργος του Άιφελ και ο Σηκουάνας, τα πλακόστρωτα, οι πλατείες και τα μνημεία, τα πάρκα και ο υπόκοσμος, όλη η μαγεία του Παρισιού απλώνεται σε 18 απολαυστικές ιστορίες καταξιωμένων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο (μεταξύ άλλων οι αδελφοί Κοέν, ο Βάλτερ Σάλες, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, ο Πολ Βερχόφεν, ο Γκας Βαν Σαντ), που με άξονα τη γαλλική πόλη δίνουν τη δική τους πινελιά στο θέμα «έρωτας». Ένα απίστευτο μωσαϊκό από μικρές ιστορίες που ενώνονται όλες σε μία και μοναδική μεθυστική αποπλάνηση γεμάτη ρομάντζο, έρωτα και…την αιώνια Πόλη του Φωτός.


Είκοσι σκηνοθέτες σκηνοθετούν 18 ερωτικές ιστορίες, με αφορμή (και έμπνευση) ένα δημοτικό διαμέρισμα του Παρισιού. Είκοσι σκηνοθέτες δίνουν τη δική τους πινελιά, τη δική τους τέχνη, αναδεικνύοντας την πιο ερωτική πόλη του κόσμου μέσα από 18 διαφορετικά κινηματογραφικά στιλ. Αυτό που ενώνει τις ιστορίες είναι η αγάπη, σε διαφορετικές μορφές, σε διαφορετικές γειτονιές, Paris je t’aime με διαφορετικούς ανθρώπους και τρόπους ζωής στη σύγχρονη εποχή. Μια πόλη, που κάθε γωνιά της έχει αποτελέσει τον καμβά για θυελλώδεις έρωτες και προσωπικές συναντήσεις…

Οι αδελφοί Κοέν, ο Βάλτερ Σάλες, ο Γκας Βαν Σαντ, ο Ολιβιέ Ασάγιας, ο Κρίστοφερ Ντόιλ, είναι μερικοί μόνο από τους δημιουργούς που συνεργάζονται με μερικούς από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του παγκόσμιου κινηματογράφου για να φτιάξουν ένα απίστευτο μωσαϊκό από 18 μικρές ιστορίες, που ενώνονται όλες σε μία και μοναδική μεθυστική αποπλάνηση γεμάτη ειδύλλιο, έρωτα και… την αιώνια Πόλη του φωτός – το μεθυστικό Παρίσι.

Η ταινία προβάλλεται στα Γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους και σ αυτήν συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Juliette Binoche, Fanny Ardant, Willem Dafoe, Nick Nolte, Leonor Watling κ.ά.