Παραμένει δωρεάν ο χώρος στάθμευσης στο Λιμανάκι!

Παραμένει δωρεάν ο χώρος στάθμευσης στο Λιμανάκι!

Το υπουργείο επικοινωνιών , μεταφορών και έργων δεν δίνει την συγκατάθεση του για την επιβολή τέλους από την τοπική αρχή για την στάθμευση στον χώρο στάθμευσης του Αρχαιολογικού πάρκου παρά το Λιμανάκι .

Το δημοτικό συμβούλιο Πάφου είχε αποφασίσει παλαιότερα να διερευνήσει το ενδεχόμενο επιβολής τελών στάθμευσης στον μεγάλο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού πάρκου.


Η τοπική ζήτησε την έγκριση τόσο της νομικής υπηρεσίας όσο και του αρμόδιου υπουργείου αφού ο χώρος αυτός απαλλοτριώθηκε για αρχαιολογικούς σκοπούς και υπάρχει ο κίνδυνος οι ιδιοκτήτες των τεμαχίων, σε μια τέτοια εξέλιξη, να διεκδικήσουν την επιστροφή τους.

Παρά το ότι ο δήμος Πάφου έχει εξασφαλίσει νομική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανένα κώλυμα η τοπική αρχή να προχωρήσει στο βήμα αυτό εφόσον ο στόχος της απαλλοτρίωσης ήταν η προστασία της στρωματογραφίας του αρχαιολογικού χώρου της Νέας Πάφου προς διατήρηση των αρχαιοτήτων κάτι που επιτυγχάνεται με την απαλλοτρίωση και κατοχή του χώρου, το αίτημα του απορρίφτηκε.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Βάσο Δημητρίου το όλο θέμα θα απασχολήσει το σώμα εκ νέου. Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος πίεσης προς το κράτος ώστε να συνεισφέρει οικονομικά στα έξοδα που απαιτούνται για την συντήρηση και την καθαριότητα του χώρου.

Πηγή: Pafoslive