Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Νηστικός Δείπνος»

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Νηστικός Δείπνος»

Ο Χάρης Κωνσταντινίδης παρουσιάζει την πρώτη του συγγραφική δουλειά «Ο Νηστικός Δείπνος», που αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου στις 6:30 μ.μ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει εκ μέρους των εκδόσεων Ακτίς η κ. Αγγελική Ριαλά, η οποία είχε και την εκδοτική επιμέλεια. Στη συνέχεια ο συγγραφέας θα δώσει περισσότερες πληροφορίες και θα υπογράψει αντίτυπά του βιβλίου του. Παράλληλα, θα ακούγονται επιλεγμένα τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας και θα προσφέρονται καφές, κρασί και κρύα εδέσματα.


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Όπως αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, «Ο Νηστικός Δείπνος», αποτελεί μια προσπάθεια να καταδείξει πως η ασάφεια, η αμφισημία και η πολυσημία της γλώσσας, μπορεί να εξελιχθεί σε μια κωμική δραστηριότητα, χωρίς απαραίτητα το γέλιο να είναι αυτοσκοπός.

Η μυθοπλασία περνά σε δεύτερη μοίρα. Αποκορύφωμα της ιστορίας είναι το σημείο όπου ο ήρωας με τρόμο συνειδητοποιεί πως το είδωλό του, λυτρωμένο από τα δεσμά του καθρέφτη, βρίσκεται απέναντί του. «Και το γεγονός αυτό ήταν συνώνυμο με απειλή…».

Πως προέκυψε το βιβλίο

Η πτυχιακή διατριβή του Χάρη Κωνσταντινίδη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με τίτλο: «Το χιούμορ δείκτης κοινωνικών, επικοινωνιακών και γνωστικών λειτουργιών», αποτελεί τη «θεωρία» πάνω στην οποία στηρίχτηκε ο «Νηστικός Δείπνος», ως μια απόπειρα πρακτικής εφαρμογής των χιουμοριστικών τεχνικών που βιβλιογραφικά μελετήθηκαν. «Ο Νηστικός Δείπνος» είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, με δεύτερο το «Μηδείς αγεωμέτρητος και χωρίς χιούμορ εισήτω», ένα εικονογραφημένο αυτή τη φορά παράδειγμα εφαρμογής χιουμοριστικών τεχνικών σε μαθηματικό ωστόσο πλαίσιο. Η σειρά ολοκληρώνεται με το «Πώς να κάνεις χιούμορ», στο οποίο αποκαλύπτονται όλες οι τεχνικές που εφαρμόζονται στα δυο πιο πάνω παραδείγματα.

Λίγα λόγια για τον Χάρη Κωνσταντινίδη

Ο Χάρης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Πάφο τον Νοέμβριο του 1972. Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Γνωστική, Εξελικτική και Εκπαιδευτική Ψυχολογία, του Πανεπιστημίου Κύπρου. «Ο Νηστικός Δείπνος» είναι το πρώτο του βιβλίο.