Παρουσιάστηκε το βιβλίο της  Αλκυόνης Παπαδάκη «Σε ένα γύρισμα της ζωής» στην Πάφο

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη «Σε ένα γύρισμα της ζωής» στην Πάφο

Το νέο της βιβλίο της « Σε ένα γύρισμα της ζωής» παρουσίασε χθες,


 η Ελληνίδα συγγραφέας στο βιβλιοπωλείο Πάργα στην Πάφο. Για το νέο βιβλίο μίλησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάκης Αντωνόπουλος. Ο κ Αντωνόπουλος που παρουσιάζει για 3η φορά ένα από τα βιβλία της συγγραφέας , ανέφερε πως αυτό αποτελεί για τον ίδιο μια γλυκύτατη δικαίωση.

Ένας ψυχρός μελετητής του έργου της Αλκυόνης, είπε ο κ Αντωνόπουλος , θα μπορούσε να πει ότι δεν υπήρξε ερωτική συγγραφέας. Ότι ο έρωτας της καταναλωτικής αξίας απουσιάζει γενικά από το έργο της. Όμως ο έρωτάς είπε της συγγραφέας, είναι «η ίδια η ζωή, είναι το καινούργιο φως, ας είναι και πανάρχαιο… είναι η μουσικότητα του νυχτερινού ερωτόλογου που μοσχομυρίζει όπως του ζουμπουλάκι».

Ο κ Αντωνόπουλος που δεν θέλησε να μιλήσει για τις κοινωνικές ευαισθησίες της συγγραφέας ούτε για την οπτική της ματιά στον κόσμο και την αγωνία του σήμερα, ευχαρίστησε την Αλκυόνη Παπαδάκη που για μια ακόμη φορά πρόσφερε όχι μόνον ένα όμορφο βιβλίο, αλλά μια ιστορία αυτογνωσίας για τον καθένα .

Η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου της ανέφερε πως το βιβλίο της , το έγραψε με θυμό , για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και στην Κύπρο .

Θέλοντας είπε με αυτό τον τρόπο να καταγγείλει την γενιά που είναι υπεύθυνη για όλα αυτά που βιώνουμε. Την άναρχη ματαιοδοξία της, την διαφθορά της και την ασέβεια στις αξίες του ανθρώπου.

Το βιβλίο αναφέρεται σε κάποιο χωριό της Κρήτης που γεννιέται ο Νικηφόρος Χερουβείμ , καρπός ενός βιασμού και « υιοθετημένο » τέκνο ενός βεβιασμένου γάμου, αλλά και την λαμπρή πορεία που διαγράφει , κατακτώντας τίτλους σπουδών , αποκτώντας διασυνδέσεις, θέσεις, κοινωνική επιφάνεια , πλούτο και οικογένεια.

Μέσα από την ιστορία του κεντρικού ήρωα του νέου μυθιστορήματος της Αλκυόνης Παπαδάκη διαγράφεται η πορεία της Ελλάδας των τελευταίων χρόνων, πάνω στο χάρτη της ψεύτικης ευμάρειας, της κοινωνικής υποκρισίας, της κερδοσκοπίας, των χαμένων αξιών και συνειδήσεων, της οργής, της ταπείνωσης, της απελπισίας, αλλά και της ανθρωπιάς, της μοιρασιάς, της πίστης και του αγώνα, που αφήνουν πάντα μια χαραμάδα ελπίδας για καλύτερες μέρες.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/