ΠΑΣΥΞΕ: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί ο Σεπτέμβριος

ΠΑΣΥΞΕ: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί ο Σεπτέμβριος

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο μέσος όρος πληρότητας του Σεπτέμβρη αναμένεται να κυμανθεί στο 15% στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Πάφου. Όπως ανέφερε, αυτό που απασχολεί τώρα τους ξενοδόχους, είναι το κατά πόσο θα μπορέσουν να μείνουν ανοικτά τα ξενοδοχεία τους, όλο το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη μήνα, αφού οι πληρότητες είναι πάρα πολύ χαμηλές και ο αριθμός των κρατήσεων είναι πολύ αργός.

Ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε πως εάν δεν υπάρξει αλλαγή από την αγγλική αγορά τότε θα κλείσουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες στην Επαρχία Πάφου από τον Οκτώβριο και ίσως από τα μέσα Οκτωβρίου.


Αυτό συνέχισε σημαίνει, ότι ξενοδοχεία που παραδοσιακά λειτουργούσαν τον χειμώνα στην Πάφο, να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν τον χειμώνα και να επαναλειτουργήσουν αρχές του Απριλίου του 2021.

Είπε ακόμη, πως οι ξενοδόχοι της Πάφου αναμένουν να δουν κατά πόσο η Tui θα καταφέρει να φέρει τουρίστες τον Σεπτέμβρη, αφού οι πτήσεις της ξεκινούν από αύριο, προσθέτοντας ωστόσο πως προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια δυναμική που να τους καθησυχάζει.

Σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε, πως οι πληρότητες κυμάνθηκαν στο 20% με 30% με κυρίως εγχώριο τουρισμό, σημειώνοντας πως η αγορά είναι πολύ μικρή για να δώσει ουσιαστικές πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου σημειώνοντας πως μέσα σε αυτά τα πλαίσια έγινε απολογισμός της κατάστασης, ανάλυση του καλοκαιριού αλλά και τις προοπτικών που διαβλέπουν οι ξενοδόχοι της Επαρχίας Πάφου για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

Γενικά συνέχισε, υπάρχει μεγάλη ανησυχία αφού κάποιες αγορές αλλάζουν και κατηγορία δημιουργώντας προβλήματα στην άφιξη τουριστών στο νησί.

Επεσήμανε δε, πως το πρόβλημα του χειμώνα εστιάζεται στο γεγονός ότι τα ξενοδοχεία που παραδοσιακά έμεναν ανοικτά το χειμώνα, επειδή οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές εάν δεν συνδυαστεί η χαμηλή τιμή με υψηλή πληρότητα αυτό καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του ξενοδοχείου γιατί το λειτουργικό κόστος είναι το ίδιο είτε το καλοκαίρι , είτε το χειμώνα, όπως εξήγησε.

Εάν το εισόδημα είναι πολύ χαμηλό καθώς και ο συνδυασμός χαμηλής πληρότητας και χαμηλών τιμών, τότε δεν μπορεί να αντεπεξέλθουν καθόλου τα ξενοδοχεία, αφού, όπως είπε, η λειτουργική ζημιά θα είναι πολύ αυξημένη.