ΠΑΦΟΣ 2017 – ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΦΟΣ 2017 – ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Τον Οκτώβριο η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 μας ταξίδεψε στον κόσμο της όπερας, της κλασικής μουσικής, των σύγχρονων εικαστικών δημιουργών, των Ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας, της σύγχρονης κινηματογραφικής δημιουργίας και της ανάδειξης της εθνογραφικής μας κληρονομιάς. Και ήμασταν όλοι εκεί…


Το ταξίδι συνεχίζεται και το Νοέμβριο…

Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Πάφος 2017 συνεχίζοντας την αξιοποίηση εναλλακτικών χώρων και την παρουσίαση πρωτότυπων δράσεων, επιδιώκοντας τη συμμετοχή των πολιτών, εστιάζει το πρόγραμμα του Νοέμβρη σε αναπάντεχες συναντήσεις. Η τέχνη, η ποίηση και η μουσική απλώνονται στην πόλη και μας καλούν να τις απολαύσουμε.

Ελάτε να περπατήσουμε στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, ως σύγχρονοι «Ταξιδιώτες του Κόσμου» στον κόσμο της μουσικής, της όπερας και της εναλλακτικής τέχνης. Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής συμμετοχής, ελάτε να γνωριστούμε στη Συνάντηση Εθελοντών «Show & Share” να ανταλλάξουμε ιδέες και να χαράξουμε μαζί τον δρόμο προς την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014:

«CARMEN» ΜΕΤ: Live in HD K Cineplex Kings Avenue Mall Ώρα: 19:55

Το Πάφος 2017 ανοίγοντας παράθυρο στον κόσμο και στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, συνεχίζει το πρόγραμμα ζωντανών συνδέσεων με τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, με το κλασικό αριστούργημα του Georges Bizet «Carmen», που σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times αυτή η «συναρπαστική και λαμπρή παραγωγή του Richard Eyre είναι η πιο δημοφιλής όπερα στην ιστορία της σειράς Live in HD».

Ερμηνευτές: Anita Hartig (Μικαέλα), Αnita Rachvelishvili (Κάρμεν), Aleksandrs Antonenko (Δον Χοσέ), Ildar Abdrazakov (Εσκαμίγιο).
Διεύθυνση ορχήστρας: Pablo Heras-Casado.

Μια συνεργασία του Πάφος 2017, των κινηματογράφων Cineplex και του Αντέννα Ελλάδας.

Είσοδος: €18 και €13

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014:

«Ιδού η Ιταλία…» Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Ώρα: 20:30

Η «Ιταλική Συμφωνία» του Mendelssohn, που γράφτηκε στη διάρκεια της περιοδείας του συνθέτη στην Ιταλία, αντικατοπτρίζει τα χρώματα και το ταμπεραμέντο της χώρας και των ανθρώπων της, αλλά και τους χαρακτηριστικούς ρυθμούς του σαλταρέλο και της ταραντέλας.

Περιλαμβάνει επίσης την εισαγωγή στην όπερα «Tancredi» του Rossini και το αριστοτεχνικό «Κοντσέρτο για Βιολί» του Beethoven.

Σολίστ: Sorin Alexandru Horlea (βιολί).
Διεύθυνση ορχήστρας: Sesto Quatrini.

Η συναυλία διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 και την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είσοδος: €12 και €7 (νέοι 18-26 ετών και συνταξιούχοι). Δωρεάν για παιδιά κάτω των 18.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014:

SHOW & SHARE: Συνάντηση Εθελοντών Οίκημα Πάφος2017 (Οικία Επάρχου) Ώρα: 19:00

Το Πάφος 2017 ανοίγει τις πύλες του και προσκαλεί όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες στην πρώτη από τις πολλές «Show & Share» συναθροίσεις μας. Μία ευκαιρία για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για τα σχέδια, τις ιδέες, τις επερχόμενες εκδηλώσεις και όλες τις άλλες κοινοτικές δράσεις. Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί τη συνέχεια του ταξιδιού μας προς την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Πάφος 2017».

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014:

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Ώρα: 20:30 «Στον Ήχο των Τυμπάνων»

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 και την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο παρουσιάζει το έργο για 6 τύμπανα του Τσέχου συνθέτη Georg Druschetzky: «Στον Ήχο των Τυμπάνων». Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την Κύπρια συνθέτρια Άρτεμις Αϊφωτίτη που εξερευνά με το έργο της «Τέσσερις Ορχηστρικές Μινιατούρες», τα διάφορα χρώματα της ορχήστρας. Περιλαμβάνει επίσης την «5η Συμφωνία» του Mozart.

Σολίστ: Νικόλας Παπαγεωργίου (τύμπανα).
Διεύθυνση ορχήστρας: Φαίδρα Γιαννέλου.

Είσοδος: €12 και €7 (νέοι 18-26 ετών και συνταξιούχοι). Δωρεάν για παιδιά κάτω των 18.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014:

Παλιά Ηλεκτρική Ώρα: 19:00 «FLUXUS»

Ο Οργανισμός Πάφος 2017 και η Πολιτιστιική Κίνηση ex-Artis διοργανώνουν διάλεξη με θέμα το γερμανικό καλλιτεχνικό κίνημα Fluxus.

H γνωστή Γερμανίδα γκαλερίστρια Inge Becker παρουσιάζει το γερμανικό κίνημα Fluxus που μετέφερε την τέχνη έξω από τα μουσεία. Μεταξύ άλλων θα αναφερθεί σε εκπροσώπους του κινήματος όπως τον Joseph Beuys, στη διαφορά του fluxus από το happening, αλλά και το πως αυτό το κίνημα επηρέασε εκτός από την σύγχρονη τέχνη και την σύγχρονη μουσική.

Είσοδος ελεύθερη.