ΠΑΦΟΣ2017: Ανακοίνωση πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή

ΠΑΦΟΣ2017: Ανακοίνωση πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Ο «Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017», ανακοινώνει την πρόσληψη του Δρ Μάριου Ιωάννου Ηλία, στην θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Πάφος 2017.


Ο Δρ Μάριος Ιωάννου Ηλία γεννήθηκε στην Πάφο στις 19 Ιουνίου 1978. Σπούδασε σύνθεση στο «Μοτσαρτέουμ» του Σάλτσμπουργκ και μουσικολογία στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Σαουθάμπτον. Tο συνθετικό του έργο έχει παρουσιαστεί στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών ανά το παγκόσμιο, για το οποίο έχει τιμηθεί με άνω των 35 διεθνών βραβείων, μεταξύ άλλων από τον Πρόεδρο της Αυστρίας. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής της υπερπαραγωγής „autosymphonic” στο Μανχάιμ της Γερμανίας, για την οποία του απονεμήθηκε το περίφημο «Χρυσό Μήλο» Καλύτερης Δημόσιας Εκδήλωσης 2011. Ακολούθως του ανατέθηκε η καλλιτεχνική διεύθυνση της υπερπαραγωγής „Ulmer Oratorium” στη γερμανική πόλη Ulm, με τη συμμετοχή άνω των 500 καλλιτεχνών. Έχει διδάξει σε ινστιτούτα και πανεπιστήμια της Ευρώπης και Ασίας.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017», θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους, τόσο προς την Επιτροπή Αξιολόγησης για την συνεισφορά της στη διαδικασία επιλογής, όσο και προς όλους τους υποψηφίους, για το ενδιαφέρον που επέδειξαν.