Πλήθος πιστών στα εγκαίνια της Αγίας Ματρώνας στην περιοχή Τοξεύτρας στην Πέγεια

Πλήθος πιστών στα εγκαίνια της Αγίας Ματρώνας στην περιοχή Τοξεύτρας στην Πέγεια

Τελέστηκαν τα εγκαίνια της Εκκλησίας της Αγίας Ματρώνας χθες βράδυ, από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο. Το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται σε μια πανοραμική τοποθεσία κατάμεστο από κόσμο βρίσκεται στην περιοχή της Τοξεύτρας στην Πέγεια και κτίστηκε με την πρωτοβουλία ανθρώπων που ευεργετήθηκαν από την Αγία Ματρώνα αλλά και με την έμπρακτη στήριξη του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε θεία λειτουργία και αγρυπνία.


Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η Αγία Ματρώνα είναι μια σύγχρονη Αγία Ρωσίδα που απεβίωσε το 1952. Γεννήθηκε – όπως είπε- χωρίς μάτια αόμματη και υπέφερε στην ζωή της τόσο λόγω της αναπηρίας της αλλά και λόγω του ότι την κορόιδευαν και οι συνομήλικοι της.

Εντούτοις συνέχισε ο Μητροπολίτης, αξιώθηκε από το Θεό να κάνει πολλά πράγματα και με την υπομονή της και την αγάπη της σημείωσε, στήριξε πάρα πολλούς.

Η αγάπη των Ρώσων πρόσθεσε είναι μεγάλη για αυτή την Αγία για αυτό και μετέφεραν και την αγάπη τους σε Κυπρίους οι οποίοι έκτισαν σ’ αυτό το χώρο ένα ναό τον οποίο – όπως είπε- εγκαινιάζουμε απόψε.

Είναι Εκκλησία είπε “στην οποία έρχονται και Ρώσοι αλλά και δικοί μας”.

Ο χώρος για την ανέγερση του ναού έχει παραχωρηθεί από την Εκκλησία κατόπιν επιθυμίας του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Η μικρή Εκκλησία κτίστηκε μετά την πρωτοβουλία δύο νέων παιδιών της Μαρίας Αερινιώτη και του Ανδρέα

Η Μαρία Αερινιώτη ηλικίας 28 ετών, πολιτικός μηχανικός, που πέρασε πρόβλημα υγείας μετά την διάγνωση της από λευχαιμία και η οποία θεραπεύτηκε είχε εδώ και καιρό εκφράσει την επιθυμία της να δημιουργήσει την μικρή εκκλησία .Ταλαιπωρηθήκαμε είπε , αλλά καταφέραμε και φέραμε εις πέρας το όνειρο μας.

Ο Ανδρέας Αθανασιάδης που και αυτός αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην ζωή του , γνωρίστηκε με την Μαρία μετά την διάγνωση της στο Νοσοκομείο.

Τα δύο νέα παιδιά έβαλαν στόχο τους την ανέγερση της μικρής εκκλησίας, και τα κατάφεραν.

Ευτυχώς είπε ο Ανδρέας ” με την βοήθεια του Θεού τα καταφέραμε και κάναμε το εκκλησάκι. Σήμερα έγινε και η βάπτιση της εκκλησίας”.

Ο Πανίκος Αερινιώτης πατέρας της Μαρίας ευχαρίστησε τους ομογενείς που στήριξαν την προσπάθεια αλλά και τους υπόλοιπους πιστούς που είτε με ενίσχυση , είτε με χειρονακτική εργασία – όπως είπε- συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Αερινιώτης εξέφρασε την συγκίνηση του σημειώνοντας πως η πίστη των δύο νέων παιδιών συνέβαλε στην ανέγερση της μικρής εκκλησίας της Αγίας Ματρώνας , δίπλα από μια τοποθεσία που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί επίγειος παράδεισος.