Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός του Δ. Πόλεως Χρυσοχούς

Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός του Δ. Πόλεως Χρυσοχούς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλεως Χρυσοχούς κατέληξε στους προϋπολογισμούς 2014.


Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως έγιναν πολλές συνεδρίες της ολομέλειας πριν από την ψήφιση των προϋπολογισμών .

Παραδέχτηκε ωστόσο πως το θέμα της ψήφισης των προϋπολογισμών, είναι θέμα υψίστης πράξης μιας τοπικής αρχής και χρειάζεται σοβαρότητα και μελέτη.

Σύμφωνα με τον κ Οδυσσέως ο τακτικός προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός κατά   40 χιλιάδες ευρώ, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 3 εκατομμύρια 24 χιλιάδες ευρώ.

Στον αναπτυξιακό προϋπολογισμό υπολογίστηκε ότι θα εκτελεστούν έργα   σε όλες τις συνοικίες του Δήμου και κυρίως έργα στις γειτονιές με την κατασκευή πεζοδρομίων. Ο Άγγελος Οδυσσέως ανέφερε πως θα εκτελεστούν και μεγαλύτερης κλίμακας έργα όπως η ολοκλήρωση των έργων στο Λατσί και τα έργα στον κατασκηνωτικό χώρο.

Συγκεκριμένα είπε , στον προϋπολογισμό ανάπτυξης συμπεριλαμβάνονται «η αναπαλαίωση του παλιού δημοτικού σχολείου, το αμφιθέατρο, οι εργασίες του χερσαίο χώρου της λιμενολεκάνης στο Λατσί, η αντικατάσταση σωλήνων υδροδότησης , το πολυδύναμο κέντρο τρίτης ηλικίας, μικρά εξωραϊστικά έργα και παρεμβάσεις της εικόνας του Δήμου στην ενορία Προδρομίου και στην ενορία Πόλης Χρυσοχούς» , καθώς και ένα κονδύλι θα αξιοποιηθεί – όπως είπε-, για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες στην θάλασσα.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/