Πλησιάζει η μέρα της απόφασης για το σκάνδαλο με τις πινακίδες

Πλησιάζει η μέρα της απόφασης για το σκάνδαλο με τις πινακίδες

Την θέση ότι η υπόθεση των πινακίδων του δήμου Πάφου είναι πολύπλοκη με πληθώρα εγγράφων, ωστόσο οι κατηγορίες έχουν αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Ανδρέας Χατζηκύρου κατά την τελική του αγόρευση στο κακουργιοδικείο.

Ο κ. Χατζηκύρου είπε πως η παρούσα υπόθεση αφορά δεκα ενότητες οι οποίες συνοπτικά αναφέρονται από το μάρτυρα κατηγορίας Κώστα Λιασίδη Λογιστικού Λειτουργού στο Δήμο Πάφου στη δική του κατάθεση.


Σε σχέση με την αγορά υλικών από το Δήμο Πάφου που προμηθεύονται από τις Κρατικές Αποθήκες, ο κ. Χατζηκύρου ανέφερε πως επί του θέματος έχουν ακουστεί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις.

Συγκεκριμένα είπε, η μία θέση των κατηγορουμένων είναι ότι τα υλικά κατασκευής των πινακίδων επωμίζονταν ο Δήμος Πάφου.

Η δεύτερη θέση, συνέχισε, είναι ότι ο Δήμος Πάφου βεβαιώνει ότι η συμφωνία παράδοσης έτοιμων πινακίδων περιλαμβάνει εκ μέρους των εταιρειών και την ανάληψη του κόστους από τις εταιρείες, της πρώτης ύλης των πινακίδων.

Επιπρόσθετα ο κ. Χατζηκύρου ανέφερε πως από το 2006 και εντεύθεν κανένας στο Δήμο Πάφου δεν κατασκεύαζε πινακίδες και ότι οι πινακίδες κατασκευάζονταν αποκλειστικά από τις εταιρείες.

Υπέβαλε τη θέση ότι υπήρχε «μια συμπαιγνία» μεταξύ των εταιρειών και του 5ου κατηγορούμενου να παίρνουν τα υλικά από τις Κρατικές Αποθήκες χωρίς να τα δικαιολογούν.

Ο κ. Χατζηκύρου υπέβαλε επίσης τη θέση ότι υπήρχε «σκόπιμη» αγορά υλικών που διοχετεύονταν στις υπό κατηγορία εταιρείες, στο πλαίσιο της «συμπαιγνίας» των κατηγορουμένων για να λαμβάνουν υλικά σε βάρος του Δήμου Πάφου.

Πρόσθεσε πως κανένα υπόβαθρο δεν υπάρχει που να στηρίζει τα λεγόμενα των κατηγορουμένων. Δεν έχει ακόμη αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισης κ.Ματσας που θα το πράξει στις 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: PafosLive