Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων σε 19χρονο

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων σε 19χρονο

Ποινή φυλάκισης 6 χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο εναντίον 29χρονου για υπόθεση κλοπών και διαρρήξεων .

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί αρχικά μαζί με άλλο ένα πρόσωπο 43 ετών στις 8 Απριλίου του 2015.


Σύμφωνα με την Αστυνομία μέλη του ΤΑΕ Πάφου , διενήργησαν το πρωί της 8ης Απριλίου έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε οικία στην Κάτω Πάφο, στην οποία βρισκόταν ο 43χρονος.

Στη συνέχεια, ο 29χρονος χτύπησε το κουδούνι της οικίας, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας, τράπηκε σε φυγή και στην προσπάθεια του να διαφύγει κτύπησε μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν στη σκηνή.

Στη συνέχεια, έγινε κατορθωτή η σύλληψη του, με δικαστικό ένταλμα το οποίο εκκρεμούσε εναντίον του σχετικά με υπόθεση διάρρηξης και κλοπής.

Ακολούθως συνεχίστηκε η έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, δύο τυφέκια ένα G3 και ένα Καλασνίκοφ με πέντε γεμιστήρες, ένα πιστόλι, μεγάλος αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων, ζεύγη παπουτσιών και ρούχα, χρυσαφικά, διάφορα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, πίνακες, μεγάλος αριθμός χαρτονομισμάτων διαφόρων χωρών, μεγάλος αριθμός κλειδιών οχημάτων και κατοικιών, το χρηματικό ποσό των ?7,800, καθώς και τα κλειδιά ενός κλοπιμαίου οχήματος και μίας κλοπιμαίας μοτοσικλέτας.

Από προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν, μέρος των πιο πάνω ανευρεθέντων, αποτελούν προϊόντα από διαρρήξεις και κλοπές που έγιναν στην πόλη και επαρχία Πάφου μεταξύ των ημερομηνιών 31 Αυγούστου 2014 και 26 Μαρτίου, 2015.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με την πιο πάνω διερευνώμενη υπόθεση, αρχικά είχε συλληφθεί και τεθεί με δικαστικό ένταλμα υπό κράτηση και ο 43χρονος.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)