Ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνων σε 30χρονο για εμπορία ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνων σε 30χρονο για εμπορία ναρκωτικών

Το Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε χθες στην Πάφο, καταδίκασε 30χρονο σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών, αφού τον έκρινε ένοχο σε υπόθεση που αφορά ναρκωτικά.
Ο 30χρονος, μόνιμος κάτοικος χώρας του εξωτερικού, συνελήφθη σε χώρα του εξωτερικού με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του από τις 17/5/2016.

Ο 30χρονος καταζητείτο για υποθέσεις παράνομης κατοχής, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, παράνομης καλλιέργειας ναρκωτικών και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στην επαρχία Πάφου κατά το 2015.


Ο 30χρονος παραδόθηκε στην κυπριακή Αστυνομία και κατά τις πρωινές ώρες της 2ας Φεβρουαρίου του 2017, μεταφέρθηκε στην Κύπρο, όπου συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (Υ.ΚΑ.Ν).

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης η Αστυνομία εντόπισε στις 9 Μαρτίου του 2015 μεγάλη φυτεία κάνναβης και ποσότητα κάνναβης σε δύο οικίες στην Πάφο.

Μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, διεξήγαγαν το μεσημέρι της 9ης Μαρτίου του 2015 βάσει δικαστικού εντάλματος, έρευνες σε δύο οικίες που βρίσκονται σε χωριό της επαρχίας Πάφου.

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν σε ειδικά διαρρυθμισμένους χώρους, 68 υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης ύψους από 20 μέχρι 1.50 εκατοστών περίπου, καθώς επίσης ποσότητα κάνναβης βάρους 8,9 κιλών περίπου, ενώ από τις δύο οικίες παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός άλλων τεκμηρίων.

Σε σχέση με την πιο πάνω υπόθεση συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων ένας άνδρας και μια γυναίκα και οι δύο ηλικίας 51 ετών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των αστυνομικών ερευνών.

Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (Κλιμάκιο Πάφου) στο πλαίσιο των εξετάσεων μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε προχώρησε και στη σύλληψη του 30χρονου.