Πολιτιστικά μονοπάτια στο Ράδιο Πάφος με τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη

Πολιτιστικά μονοπάτια στο Ράδιο Πάφος με τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη

Ο Πολιτισμός είναι μια έννοια πλατειά, με μεγάλο βάθος και αμέτρητα στοιχεία.


Οι αρχαίοι Έλληνες χαρακτήριζαν τους άλλους λαούς βάρβαρους. Είναι γνωστή η φράση … «Πας μη Έλλην, βάρβαρος». Παρόλα αυτά υπάρχει ο Αιγυπτιακός Πολιτισμός, ο Ρωμαϊκός, ο Κινέζικος κλπ. Βασικό στοιχείο του πολιτισμένου λαού είναι ο σεβασμός στην ιστορία και τον πολιτισμό του άλλου λαού. Για αυτό και σήμερα καλλιεργείται   η αξία της πολυπολιτισμικότητας των λαών στους κόλπους της Ευρώπης. Ο βασικότερος λόγος που ο Μέγας Αλέξανδρος λέγεται Μέγας, είναι ότι σεβάστηκε τον πολιτισμό του κάθε λαού αν και στην πραγματικότητα ήταν ένας κατακτητής. Ένας κατακτητής που άφηνε ελεύθερο το πνεύμα του κάθε λαού και το εμβολίαζε με το ελληνικό.

Ο πολιτισμός είναι μια λέξη που έχει κοινή ρίζα με την πολιτική αλλά σίγουρα είναι δύο έννοιες ξεχωριστές. Η ιστορία της ανθρωπότητας έδειξε ότι είναι άρρηκτα δεμένες. Κλασσικό παράδειγμα ο Περικλής διακυβέρνησε την Αθήνα και με την πολιτική του άφησε όλα εκείνα τα αριστουργήματα του πολιτισμού στην Ακρόπολη. Μεγάλοι πολιτικοί άνδρες έχουν μείνει στην ιστορία για τα έργα πολιτισμού που δημιούργησαν..

Μέσα στους στόχους της εκπομπής είναι η προβολή και η παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, συναυλίες η ακόμη και μουσικών σχημάτων, ανθρώπων που άφησαν το καλλιτεχνικό τους στίγμα, τόσο στον πανελλήνιο χώρο όσο και στον τόπο μας. Η παρουσίαση Πολιτιστικών σωματείων και της προσπάθειας των ανθρώπων αυτών που σε γενική βάση εργάζονται ανιδιοτελώς και τις πιο πολλές φορές είναι οι αφανείς ήρωες της διάσωσης και διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η εκπομπή ‘Πολιτιστικά μονοπάτια» θα δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην παρουσίαση της προσπάθειας νέων ανθρώπων που ανιδιοτελώς και χωρίς οικονομικό όφελος εργάζονται στο πολιτιστικό μετερίζι του τόπου μας. Ιδιαίτερα θα έχουν την υποστήριξη μας, άνθρωποι που έχουν ταχθεί να ασχολούνται με την πολιτιστική μας κληρονομιά τα ήθη και έθιμα..

Καλώ τους Παφίτες που έχουν την δυνατότητα να συντονίζονται στην συχνότητα του Ράδιο Πάφος 93.7, κάθε Τρίτη και ώρα 5-6 μμ να αγκαλιάσουν αυτήν την εκπομπή. Σκοπός να βοηθήσουμε όλοι στην προβολή και ενθάρρυνση των πολιτιστικών προσπαθειών των συμπολιτών μας, αλλά και στην διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με σεβασμό στα ήθη και έθιμα που οι πρόγονοι μας, μας έταξαν να φέρουμε στα παιδιά μας ..