«Πονοκέφαλος» η ρύπανση των νερών στην λίμνη του Κάστρου

«Πονοκέφαλος» η ρύπανση των νερών στην λίμνη του Κάστρου

Το φαινόμενο της ρύπανσης που παρατηρείται συχνά στο Κάστρο της Κάτω Πάφου και ειδικότερα στη λεκάνη νερού που το περιβάλλει, πονοκεφαλιάζει τους αρμόδιους, αφού συνιστά πολύ αρνητική εικόνα για το πλέον επισκέψιμο τουριστικό σημείο ολόκληρης της Κύπρου.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να εκλείψουν οι αιτίες που το δημιουργούν, οι εμπλεκόμενοι φορείς άρχισαν το διάστημα αυτό την προεργασία για δραστική καταπολέμηση των δεδομένων που συντηρούν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση για χρόνια.


Σε αυτά τα πλαίσια, εκπρόσωποι του Τμήματος Αρχαιοτήτων, της Αρχής Λιμένων και του Δήμου Πάφου επισκέφθηκαν χθες το Κάστρο, εξετάζοντας τα δεδομένα και καταγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν σε μια προσπάθεια να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης των υδάτων που περιβάλλουν το μνημείο και της επακόλουθης δυσοσμίας.

Εκπρόσωποι των κρατικών και ημικρατικών τμημάτων που παρέστησαν στη χθεσινή πρώτη σύσκεψη, επεσήμαναν στον «Φ» ότι ενόψει της τουριστικής σεζόν και πολύ περισσότερο της λειτουργίας της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τον χρόνο αυτό, δεν νοείται να επανεμφανισθεί το πρόβλημα της ρύπανσης της λεκάνης του Κάστρου.

Στόχος, επεσήμαναν, είναι να εξευρεθούν μόνιμες λύσεις στο πρόβλημα, ανεξαρτήτως συνθηκών που επικρατούν.

Πηγή: Φιλελεύθερος