Πράσινο φως Πολεοδομίας για ΚΕΝ και Γερμανίνα

Πράσινο φως Πολεοδομίας για ΚΕΝ και Γερμανίνα

Φως στην άκρη της σύραγγας φαίνεται στο αγωνιώδες αίτημα του Δήμου Γεροσκήπου να εγκριθεί η άμεση εκτέλεση σωστικών εργασιών σε δύο από τα ιστορικότερα κτίσματα της δημαρχούμενης περιοχής και ολόκληρης της επαρχίας Πάφου: Στο αγρόκτημα «Γερμανίνας» και το παλιό ΚΕΝ Πάφου.

Οι θετικές αυτές εξελίξεις προέκυψαν κατά την χθεσινή συνάντηση που είχε στο Τμήμα Πολεοδομίας στη Λευκωσία ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, Μιχάλης Παυλίδης. Μιλώντας στον «Φ» ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης εκτέλεσης σωστικών εργασιών στα δύο ιστορικά σημεία, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση τους που είναι προ των πυλών.


«Η Πολεοδομία αναγνώρισε την βασιμότητα των προειδοποιήσεων μας», τόνισε, « και αποφασίσθηκε ότι αμέσως μετά την υποβολή της μελέτης για τις σωστικές εργασίες που διενεργεί ο Δήμος για την «Γερμανίνα», η Πολεοδομία θα την εξετάσει κατά προτεραιότητα, ώστε να βγούμε άμεσα σε προσφορές για εκτέλεση των εργασιών. Ζητήσαμε παράλληλα, όπως ενισχυθούμε οικονομικά για το θέμα αυτό, αφού ο Δήμος Γεροσκήπου έχει έτοιμο ένα κονδύλι 20 χιλιάδων ευρώ για τις σωστικές εργασίες στο αγρόκτημα. Τονίσαμε ότι είναι απαραίτητο να δοθεί από την Πολεοδομία άλλο ένα κονδύλι, τουλάχιστον 40 χιλιάδων, για την εκτέλεση των σωστικών εργασιών, με τους αρμόδιους του τμήματος να εμφανίζονται θετικοί».

Αναφορικά με το θέμα του ΚΕΝ Πάφου, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου επεσήμανε ότι συμφωνήθηκε στην παρουσία και εκπροσώπου της ιδιοκτήτριας Τράπεζας Κύπρου ότι θα προχωρήσει άμεσα ο διαχωρισμός των κτιρίων του παλιού Διοικητηρίου και του Φρουραρχείου του ΚΕΝ, ώστε να δοθούν στον Δήμο Γεροσκήπου.

«Με το που θα περιέλθουν τα κτίσματα αυτά στην κυριότητα μας», ανέφερε, «θα προχωρήσουμε άμεσα σε σωστικές εργασίες και σε αυτά, αφού τελούν υπό τον κίνδυνο άμεσης κατάρρευσης. Είναι θετικό το γεγονός ότι και ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Κύπρου ήταν θετικός στην άμεση προώθηση των εργασιών διαχωρισμού».

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου