Πρεμιέρα χθες για το 15ο Pafos Aphrodite Festival και την όπερα «Το ελιξίριο του έρωτα»

Πρεμιέρα χθες για το 15ο Pafos Aphrodite Festival και την όπερα «Το ελιξίριο του έρωτα»

Μια γοητευτική και μελωδική όπερα, από τις αγαπημένες του κοινού παγκοσμίως


που μεταφέρει το θεατή σε ένα κόσμο όπου κυριαρχούν τα φωτεινά χρώματα και τα αγνά συναισθήματα « Το ελιξίριο του έρωτα» του GaetanoDonizetti , είχε την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό, κατά την πρεμιέρα του 15ου PafosAphroditeFestival, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, παρουσία Υπουργών, βουλευτών, δημοτικών αρχών, και άλλων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων και πλήθος κόσμου από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το φετινό PafosAphroditeFestivalφιλοξενεί το φημισμένο λυρικό οργανισμό OperaFuturaαπό τη Βερόνα της Ιταλίας και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά.

Ο πρόεδρος του PafosAphroditeFestival, δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας στο πλαίσιο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο στίγμα του φετινού PafosAphroditeFestival που προσδιορίζουν όπως είπε ορισμένα αξιοσημείωτα γεγονότα. Η ιδιότητα της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, για 2017, και η ουσιαστική Κυπριακή συμβολή και παρουσία στην παραγωγή που παρουσιάστηκε στην σκηνή του Φεστιβάλ , μέσω της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, προσδίδουν – όπως είπε-, στην φετινή διοργάνωση μια σημαντική ιδιαιτερότητα.

Ο κ Βέργας σημείωσε πως το 15ου PafosAphroditeFestival, αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη , ότι ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει ,όχι μόνο να επιβιώνει σε καιρούς οικονομικής κρίσης, αλλά και να ανθεί. « Πηγαίνοντας ένα βήμα μπροστά », είπε ο κ Βέργας « θέσαμε φέτος, τις βάσεις για την ετοιμασία παραγωγών του φεστιβάλ με την συνεργασία αξιόλογων λυρικών οργανισμών και του φορέας μας».

Ο δήμαρχος Πάφου δεσμεύτηκε όπως αυτή η πολιτιστική ανανέωση του θεσμού του PafosAphroditeFestival συνεχιστεί, με στόχο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του φιλόμουσου κοινού, και λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών.

Ο κ Βέργας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ . « Η παρουσία σας, στον χώρο αυτό, είναι για μας ιδιαίτερα τιμητική» είπε, προσθέτοντας, πως μέσα απ’ αυτήν, η πολιτεία στο ιδιαίτερο επίπεδο, βιώνοντας ευαισθησίες και προτεραιότητες, στέλνει το μήνυμα της στήριξης του πολιτισμού σε καιρούς δεινής οικονομικής κρίσης, ως πηγή έμπνευσης δημιουργίας και αισιοδοξίας αλλά και ως μοχλού βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος Πάφου δεσμεύτηκε τέλος όπως με σκληρή και μεθοδική δουλειά και με ενεργό συμπαράσταση της Πολιτείας « θα αποδείξουμε»,- όπως είπε-, ότι η Πάφος και η Κύπρος μπορούν να απαντούν σε προκλήσεις αυτής της εμβέλειας, ακόμη και υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Οι παραστάσεις της όπερας «Το ελιξίριο του έρωτα» θα συνεχιστούν απόψε και θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Η ταυτόχρονη οπτική μετάφραση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα θα γίνεται μέσω υποτίτλων.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/