Προσωρινή αναστολή των απεργιακων μέτρων στην ΑΗΚ

Προσωρινή αναστολή των απεργιακων μέτρων στην ΑΗΚ

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας και τις δοκιμασίες που περνά η Κυπριακή Κοινωνία και την τροπή που λαμβάνει το σοβαρό θέμα της πανδημίας, με την υπευθυνότητα που πάντα μας διακρίνει, αποφασίσαμε όπως


τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί για τις 18/3/2020, 26/3/2020 και 27/3/2020 ανασταλούν προσωρινά.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η αναστολή των πιο πάνω μέτρων δεν προκύπτει από την προσβλητική και απαράδεκτη, για το σύνολο των εργαζομένων στην ΑΗΚ, ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η εν λόγω ανακοίνωση προδίδει την πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να καλύψει την αδυναμία και την ανικανότητα του να διαχειριστεί και να επιλύσει απλά θέματα που εμπίπτουν στο θεσμικό ρόλο που του ανάθεσε η Πολιτεία, να πάρει ορθές και έγκαιρες αποφάσεις, οι οποίες θα αποτρέψουν την κατάρρευση του Οργανισμού, θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του και κατ’ επέκταση να διατηρήσουν την εργασιακή ειρήνη.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους που ωθούν τους εργαζομένους σε τέτοιες ενέργειες. Ακραία κοινωνική πρόκληση για μας είναι η εκμετάλλευση της απειλής της πανδημίας στον τόπο μας, για να κατηγορήσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΑΗΚ ως ανεύθυνους, προσπαθώντας μάλιστα με ένα ανέντιμο τρόπο να θέσουν τους εργαζομένους ως αποκομμένους από τις αποφάσεις που οι ίδιοι μας εξουσιοδότησαν να εφαρμόσουμε.

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ που διαχρονικά έχουν επιδείξει και αποδείξει την υπευθυνότητα και σοβαρότητα τους έναντι του δημόσιου συμφέροντος δεν δέχονται μαθήματα από αυτούς που εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία εκτέλεσης του θεσμικού τους ρόλου καλύπτονται πίσω από την κρίση. Είμαστε σίγουροι ότι η πανδημία που μαστίζει τον τόπο μας, θα αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία, αφού η εξάλειψη της δεν εξαρτάται από αποφάσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ.

Τότε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα αντιμετωπίσουν την οργή της ολότητας των εργαζομένων, γιατί οι συνθήκες θα το επιτρέψουν και όχι γιατί μας το υπόδειξαν αυτοί, που ενώ η Πολιτεία τους ανάθεσε τη λήψη ορθών και έγκαιρων αποφάσεων για το σημαντικό τομέα της ενέργειας, από ευθυνοφοβία οδηγούν την οικονομία του τόπου σε καταστροφή.

Επιφυλασσόμαστε να ενημερώνουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα όπως πάντα, την κυπριακή κοινωνία και τον Κύπριο πολίτη για όλα τα θέματα που αφορούν τον Τομέα Ενέργειας και επηρεάζουν όλους μας.

Από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ