Προώθηση της  δημιουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης από το Δ. Πάφου σε συνεργασία με το  Πανεπιστήμιο Κύπρου

Προώθηση της δημιουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης από το Δ. Πάφου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα


με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρα Φίλιππο Τσιμπόγλου, εκπροσώπους της Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημών Πληροφόρησης και υπηρεσιακούς του Δήμου με θέμα την επαναλειτουργία και διαχείριση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου. Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης ο κ Βέργας ανέφερε πως όραμα της Τοπικής Αρχής είναι η δημιουργία μιας νέας βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικής που να έχει πιο υψηλή επισκεψιμότητα από ότι προηγουμένως και να γίνονται ποιοτικές εκδηλώσεις στο χώρο με αντικείμενο το βιβλίο. Στο πλαίσιο της συνάντησης – όπως είπε- συζητήθηκαν οι τρόποι της καλύτερης λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στόχος και όραμα μας συνέχισε, είναι μια σύγχρονη βιβλιοθήκη που να είναι ηλεκτρονική και να δέχεται επισκέψεις όχι μόνο από τους δημότες και τους νέους αλλά και από τους επισκέπτες της Πάφου . Πρόσθεσε επίσης πως η Πάφος με την ανακήρυξη της σε ΠΠΕ το 2017 θα πρέπει να έχει μια σύγχρονη βιβλιοθήκη με αυτό το χαρακτήρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά πόσο έχει καθοριστεί το μοντέλο συνεργασίας ο κ Βέργας είπε “ έχει καθοριστεί το μοντέλο συνεργασίας ” και η τελική πρόταση αναμένεται σε δύο εβδομάδες, η οποία στην συνέχεια θα παρουσιαστεί στην ολομέλεια του Δημοτικού συμβουλίου για λήψη τελικής απόφασης.

Εξάλλου ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρα Τσιμπόγλου ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε η λήψη μιας πρότασης εκ μέρους του ιδίου σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημών Πληροφόρησης η οποία – όπως είπε- θα βάλει το πλαίσιο λειτουργίας υποστήριξης συνεργασίας ώστε να ζωντανέψει η Βιβλιοθήκη στην Πάφο .

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στην Πάφο είπε χαρακτηριστικά “ έλειπε και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε ”. Προσπαθούμε κατέληξε , να συμπτύξουμε χρόνους , χρονοδιαγράμματα ώστε να ανταποκριθούμε και στις προσδοκίες του Δημάρχου Πάφου.