Πρωτοψάλτη: Η μουσική θα ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων

Πρωτοψάλτη: Η μουσική θα ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων

Στην ανακαινισμένη πλατεία του Δημαρχείου Πάφου ετοιμαζόταν το πρωί για τη μεγάλη στιγμή της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, στις 19:00, η μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνης Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κ. Πρωτοψάλτη είπε πως νιώθει ευτυχισμένη που είναι και η ίδια ένας μικρός κρίκος σ’ αυτή την υπέροχη ιστορία αυτής της πόλης.


“Νιώθω πολύ όμορφα, έχουμε προετοιμαστεί ωστόσο δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τόσο κρύο. Η μουσική θα ζεστάνει τις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων ώστε να δείξει ότι η Πάφος το αξίζει”, είπε.

Η κ. Πρωτοψάλτη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την υπέροχη φιλοξενία των ανθρώπων της Πάφου, αλλά και για όλη αυτή την υπέροχη γιορτή που έχει ετοιμαστεί.

“Μπορεί να μην μας βοήθησε ο καιρός αλλά οι άνθρωποι στα δύσκολα ενώνονται και στα δύσκολα δείχνουν τι μπορούν να κάνουν”.

Ακολούθως ευχήθηκε να πάνε όλα καλά, εξέφρασε την ετοιμότητα της και το βράδυ, λέγοντας πως “θα τα ζεστάνουμε όλα”.

Τη συγκίνηση του εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 Δρ Χρίστος Πατσαλίδης δηλώνοντας πως η δουλειά και οι κόποι τριών χρόνων αποτελεί η ιστορική σημερινή στιγμή .

Με μηδαμινά εφόδια στην αρχή αλλά με πείσμα, πολύ πάθος και μεγάλη ψυχή καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ιστορική μέρα για την Πάφο και την Κύπρο, συμπλήρωσε.

Ο κ. Πατσαλίδης είπε πως πρώτη φορά μια κυπριακή πόλη αναλαμβάνει το θεσμό της ΠΠΕ, δίδοντας τα καλύτερα διαπιστευτήρια στην Κύπρο και σε όλη την Ευρώπη.

“Σήμερα γράφουμε μια ιστορία την οποία θα θυμόμαστε όλοι για πάρα πολλά χρόνια,” είπε.

Ευχαρίστησε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη η οποία –όπως είπε- για μας είναι βασικό στοιχείο της αποψινής επιτυχίας και της μεγάλης γιορτής.