Πρόβλημα με την Τεχνική Σχολή στην Πάφο – Τι λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου γονέων

Πρόβλημα με την Τεχνική Σχολή στην Πάφο – Τι λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου γονέων

Στην επαρχία Πάφου υπάρχει μία Τεχνική Σχολή, η οποία είναι υπερπλήρης και ασφυκτιά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, Νίκος Μαυρονικόλας.

Ο κ. Μαυρονικόλας είπε πως η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει την αυξητική τάση που παρατηρείται στην ζήτηση θέσεων στην Τεχνική Σχολή χαρακτηρίζεται ως “μπαλωματική” από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.


Όπως ανέφερε, σε μια προσπάθεια να δοθεί προσωρινή λύση μετατράπηκαν μερικές αίθουσες του περιφερειακού Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δεχτούν τρεις κλάδους της Τεχνικής Σχολής.

Παρά το ότι δημιουργήθηκαν οι τρεις κλάδοι και εγγράφηκαν 37 μαθητές σε αυτούς τους κλάδους, στη Τεχνική Σχολή Πάφου οι μαθητές από 590 που ήταν κατά την περσινή σχολική χρόνια αυξήθηκαν σε 605 φέτος, είπε.

Ο κ. Μαυρονικόλας ανέφερε ακόμη πως θεωρεί καθήκον και υποχρέωση των τοπικών αρχών της περιφέρειας που θα επηρεαστεί να δραστηριοποιηθούν και να αποτρέψουν μια δυσάρεστη εξέλιξη όπως θα ήταν το κλείσιμο του Λυκείου Έμπας το οποίο φιλοξενεί περισσότερο από 330 παιδιά. Ανέφερε πως σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρεαστούν οι κοινότητες Έμπας, Χλώρακας, Λέμπας, Κισσόνεργας, Τάλας, Κοίλης, Ακουρσού και ο Δήμος Πέγειας.

Εάν αγνοήσουν τους οργανωμένους γονείς οι τεχνοκράτες και κάνουν πράξη τις κατά τη γνώμη του, λανθασμένες σκέψεις τους, δεν θα επηρεαστεί μόνο η περιφέρεια αυτή αλλά και ο Δήμος Πάφου όπου θα μετατοπιστεί το πρόβλημα του κλεισίματος ενός περιφερειακού Λυκείου.

Σε σχέση με το σοβαρό περσινό πρόβλημα των απεργιών των σχολικών λεωφορείων ο κ. Μαυρονικόλας είπε πως φέτος η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί κάπως. Ωστόσο εκτίμησε, πως υπάρχουν ακατάλληλα λεωφορεία τόσο από μηχανικής πλευράς, όσο και σε ότι αφορά την γενικότερη κατάστασή τους, όπως με σκισμένα καθίσματα, που μπάζουν νερά, είναι μουχλιασμένα, υπερπλήρη κλπ

Όταν έρθουν στην αντίληψη μας τέτοια φαινόμενα, συμπλήρωσε, “κάνουμε άμεσες ενέργειες για επίλυση του προβλήματος”. Ο κ. Μαυρονικόλας κάλεσε τους αρμόδιους φορείς που έχουν την ευθύνη του ελέγχου αυτών των οχημάτων δημόσιας χρήσης να είναι αυστηρότεροι και να διενεργούν έκτακτους ελέγχους έτσι ώστε να νοιώθουν και να είναι πιο ασφαλείς τα παιδιά μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ