Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Πάφου για την 28η Οκτωβρίου

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Πάφου για την 28η Οκτωβρίου

Ο Δήμος Πάφου τιμά το ΟΧΙ των Ελλήνων την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, με την καθιερωμένη Πανδημοτική Εκδήλωση στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο.

Κύρια ομιλήτρια θα είναι η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, με θέμα «Το Νόημα του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σήμερα».


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και Μουσικό Αφιέρωμα στον αείμνηστο μεγάλο Έλληνα Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη από το Μουσικό Σχολείο Πάφου, σε συνεργασία με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά και τον Συνθέτη Βάσο Αργυρίδη.

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στις 10.00π.μ., οι επίσημοι εορτασμοί θα συνεχιστούν με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αγωνιστών στον Αγώνα κατά του Χιτλεροφασισμού και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης, στην Στήλη 28ης Οκτωβρίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, πρώην πρέσβης στην Αθήνα Γεώργιος Γεωργής, ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Στις 11.15π.μ., της ίδιας ημέρας,θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Παρέλαση, στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή με τη συμμετοχή Σωματείων, Οργανώσεων, Δημοσίων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Δημοτικής, Μέσης και Ανώτερης Εκπαίδευσης, καθώς και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς. Της Παρέλασης θα ηγείται η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, που συντονίζονται από τη Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο, περιλαμβάνουν ακόμη στέψη μνημείων από Μαθητές, Σωματεία και Οργανώσεις και ενδοσχολικούς εορτασμούς (25 – 27 Οκτωβρίου). Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Το κοινό καλείται να φέρει ατομική μάσκα προστασίας, σε όλες τις εκδηλώσεις.