Ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου υπέστη ο Υπουργός Άμυνας

Ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου υπέστη ο Υπουργός Άμυνας

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος,


ο οποίος εντοπίστηκε στο γραφείο του λιπόθυμος από συνεργάτες του.

Σύμφωνα επίσημη ενημέρωση, ο Τάσος Μητσόπουλος υπέστη ρήξη ανευρύσματος του εγκεφάλου η οποία προκάλεσε στη συνέχεια καρδιακό επεισόδιο. 

Η γρήγορη μετάβαση του στο Γενικό Νοσοκομείο απέτρεψε το μοιραίο και οι ιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται το καρδιακό επεισόδιο. 

Νεότερη πληροφόρηση αναφέρει ότι ο Υπουργός έχει εισαχθεί στο χειρουργείο ενώ γιατρός από την Αθήνα αναμένεται να φτάσει τις επόμενες ώρες για να τον χειρουργήσει. 

Σε ανακοινώσεις προέβη ο Γιατρός του Νοσοκομείου Δρ. Άκης Λάμπρου, ο οποίος επιβεβαίωσε τους λόγους που προκλήθηκε το καρδιακό επεισόδιο.

«Η ιατρική ομάδα του νευροχειρουργικού τμήματος προβαίνει σε όλες τις ιατρικές ενέργειες για την καλύτερη θεραπεία του ασθενούς», είπε, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση του σοβαρή. Ανακοινώσεις θα γίνονται όταν κρίνεται απαραίτητο. 

Νωρίτερα ο κ. Μητσόπουλος είχε συνάντηση στο Υπουργείο με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Βασίλη Παπαϊωάννου.

Από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο βρέθηκε η οικογένεια του. Μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου ακύρωσαν τις δραστηριότητες τους για να προστρέξουν στο Νοσοκομείο, ενώ εκεί βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου. Παρών και ο Αρχηγός της ΕΦ. 

Ακυρώθηκε επίσης και η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, η οποία θα είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε αναζήτηση πτήσεων για να επιστρέψουν από τις Βρυξέλλες. 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος είναι στενός του φίλος.

Κόμματα εκφράζουν με ανακοινώσεις τους τη συμπαράσταση τους προς τον Υπουργό Άμυνας.