Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε μια μοναδική κωμική διασκευή από τη Λέσχη Θεάτρου του Ι Δημοτικού Σχολείου

Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε μια μοναδική κωμική διασκευή από τη Λέσχη Θεάτρου του Ι Δημοτικού Σχολείου

Κατέπληξε η κωμική διασκευή της πιο διάσημης ιστορίας αγάπης


όλων των εποχών του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα – Γάμος στο Νησί , που παρουσίασε η Λέσχη Θεάτρου του Ι’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου « Ευαγόρας Παλληκαρίδης » το Σάββατο 18 Μαϊου . Η διδασκαλία ήταν του εκπαιδευτικού Χρίστου Χατζηλοϊζου . Ο κ Χατζηλοϊζου ανέφερε πως η Λέσχη Θεάτρου δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 και λειτούργησε για πρώτη φορά, προσφέροντας εβδομαδιαία μαθήματα θεατρικής αγωγής στα παιδιά του Ι’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου « Ευαγόρας Παλληκαρίδης» σε απογευματινό χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ Χατζηλοίζου, οι μικροί ερασιτέχνες ηθοποιοί, έπαιξαν δημιούργησαν , εκφράστηκαν και επικοινώνησαν μέσα από το θέατρο και παρουσίασαν την δική τους παράσταση. Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στην Βερόνα την Ιταλία με τους Μοντέγους και τους Καπολέτους.

Οικογένειες με άσβεστο μίσος μεταξύ τους…. Στον ρόλο του γιου των Μοντέγων Ρωμαίο ήταν η μαθήτρια της Έκτης τάξης του Δημοτικού Βαλέρια Λουχτούρα ενώ στον ρόλο της κόρης των Καπουλέτων , Ιουλιέτα η επίσης μαθήτρια της Έκτης τάξης του Ι Δημοτικού Σχολείου Πάφου « Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Αφροδίτη Δράκου.

Η υπόθεση του έργου συνεχίζεται με τον έρωτα που αισθάνεται ο Ρωμαίος για την πανέμορφη Ιουλιέτα. Οι Καπουλέτοι αποφασίζουν να παντρέψουν την Ιουλιέτα με άλλον……

Στον ρόλο του Καπουλέτου η Φεβρωνία Παπανεάρχου, στον ρόλο της Αγλαϊτσας η Δήμητρα Βορκά, στον ρόλο της φίλης της Ιουλιέτας η Σταυριανή Παπανεάρχου, στο ρόλο της άλλης φίλης της Ιουλιέτας, η Αλεξάνδρα Μεταξά, στον ρόλο του κινηματογραφιστή που δεν σταμάτησε να κινείται προκειμένου να αποθανατίσει το γάμο η Κλαούντια Μελή, στον ρόλο του Δημοσιογράφου η Τζούλια Γεωργίου, ενώ στο χορό οι Γεωργία Καρεσίου και η Αναστασία Νικολαϊδη.

Η τραγωδία που έγραψε στην αρχή της καριέρας του ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ το 1959 για τους δύο κατατρεγμένους ερωτευμένους μετατράπηκε σε κωμωδία με ένα μοναδικό τρόπο  από την Λέσχη Θεάτρου του Ι Δημοτικού Σχολείου Πάφου « Ευαγόρας Παλληλαρίδης» 2012- 2013. Οι συντελεστές της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους ενώ συγκίνηση προκάλεσε το τριαντάφυλλο που πρόσφερε ο εκπαιδευτικός και διδάσκαλος της Λέσχης Θεάτρου Χρίστος Χατζηλοίζου στους μικρούς ηθοποιούς, μετά το πέρας της παράστασης.  

.