Σήκωσαν χρηματοκιβώτιο από στοιχηματζίδικο χθες βράδυ

Σήκωσαν χρηματοκιβώτιο από στοιχηματζίδικο χθες βράδυ

Παρά την ύπαρξη συστήματος συναγερμού άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες κατάφεραν με μια ριψοκίνδυνη επιχείρηση σε κεντρική περιοχή της Πάφου, να διαρρήξουν τα ξημερώματα πρακτορείο στοιχημάτων και να φύγουν από αυτό με ένα μικρό χρηματοκιβώτιο στο οποίο φυλάγονταν οι εισπράξεις της επιχείρησης.

Η διάρρηξη και κλοπή στο πρακτορείο στοιχημάτων, που βρίσκεται στην οδό Νεαπόλεως, στη συνοικία Αποστόλου Παύλου, έγινε στις τρεις τα ξημερώματα. Την ώρα εκείνη ήχησε στην Αστυνομία και σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης το σύστημα συναγερμού της επιχείρησης και επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, άντρες της ιδιωτικής εταιρείας και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.


Οι δράστες ωστόσο είχαν προλάβει να χτυπήσουν και να εξαφανισθούν, με το μικρό χρηματοκιβώτιο το οποίο σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη περιείχε χχρηματικό ποσό 12 χιλιάδων ευρώ, που ήταν οι εισπράξεις του σαββατοκύριακου, καθώς επίσης και τρία συλλεκτικά νομίσματα ιδιαίτερης αξίας.

Από τις έρευνες που έγιναν στη σκηνή προέκυψε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο του οικήματος και διέφυγαν από την ίδια οδό. Από το μέρος παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις και αναλύσεις, ενώ το γεγονός ότι οι δράστες κινήθηκαν τόσο γρήγορα παρά την ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού καταδεικνύει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ότι οι δράστες προφανώς γνώριζαν την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου και την εσωτερική διαρρύθμιση της επιχείρησης, ώστε να μην χάσουν χρόνο ψάχνοντας.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου