Σαρίκας:¨Την πλήρη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου ζητά η ΕΔΕΚ

Σαρίκας:¨Την πλήρη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου ζητά η ΕΔΕΚ

Την πλήρη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου ζητά η ΕΔΕΚ ,


σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Βουλευτή της ΕΔΕΚ  Φειδία Σαρίκα.
Αναφερόμενος σε  δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” ότι μέσα από το πόρισμα της Επιτροπής θεσμών για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας γίνεται προσπάθεια από πλευράς της Επιτροπής θεσμών για την κάλυψη πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων,  ο κ Σαρίκας διευκρίνισε πως η θέση της ΕΔΕΚ είναι εντελώς ξεκάθαρη και ζητά την πλήρη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου.
Εμείς έχουμε καλέσει όλα τα κόμματα, όλοι οι βουλευτές , όλα τα πολιτικά πρόσωπα, να δώσουμε το δικαίωμα στο Κεντρικό Τραπεζίτη και στο Γενικό Εισαγγελέα, ανέφερε ο κ Σαρίκας, ”  να δημοσιοποιηθούν όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία , και αν έχουμε εμπλακεί σε οποιαδήποτε υπόθεση που έχει σχέση, είτε με την προνομιακή μας μεταχείριση για την εξασφάλιση δανείων, είτε με την διαγραφή των δανείων- εμάς των ιδίων- είτε των οικογενειών μας”, όπως είπε.
Παρατήρησε ωστόσο μετά λύπης του , ότι δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από τα άλλα κόμματα , ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια ισοπέδωσης ότι εμπλέκονται όλοι οι πολιτικοί και όλα τα κόμματα , χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια αυτή εντελώς λανθασμένη που παραπλανεί το κυπριακό λαό.
Εγώ συνέχισε, ” ζητώ επίσημα από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων να  δώσει το δικαίωμα στην ΕΔΕΚ να δημοσιοποιήσει  όλα τα ονόματα των πολιτικών και άλλων αξιωματούχων οι οποίοι έχουν ευεργετηθεί από το σύστημα και έχουν οδηγήσει  την κυπριακή οικονομία στα σημερινά αδιέξοδα”.
O κ Σαρίκας ανέφερε ακόμη πως είναι καλύτερα να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Εμείς κατέληξε ο κ Σαρίκας,   στο στάδιο όπου θα υπάρξουν τα συμπεράσματα , θα ζητήσουμε- όπως είπε-  να καταγραφεί ότι στην όλη διαδικασία εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα.