Σε συνεργασία συμπλεγματοποίησης καλεί ο Δ. Πέγειας τις κοινότητες της δυτικής περιφέρειας Πάφου

Σε συνεργασία συμπλεγματοποίησης καλεί ο Δ. Πέγειας τις κοινότητες της δυτικής περιφέρειας Πάφου

Ανοικτή πρόσκληση για συνεργασία υπέβαλε ο Δήμος Πέγειας προς όλες τις άλλες τοπικές αρχές που βρίσκονται στη δυτική περιφέρεια της Πάφου απ’ τα όρια του Δήμου Πάφου μέχρι και τη Χερσόνησο του Ακάμα . Ο δήμαρχος Πέγειας είπε ότι η πρόσκληση αποτείνεται στις κοινότητες Έμπας, Χλώρακας, Κισσόνεργας, Λέμπας , Τάλας Κοίλης και τις κοινότητες της περιφέρειας Λαόνας.

Ο κ Ακουρσιώτης ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και αφού λήφθηκαν υπόψη οι λόγω γειτνίασης , διαχρονικά στενές παραδοσιακές, τοπικές ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων μας, περιοχών – κοινοτήτων δυτικά της Πάφου, το Δημοτικό συμβούλιο σε πρόσφατη του συνεδρία αποφάσισε να επικοινωνήσει με τα κοινοτικά συμβούλια των εν λόγω περιοχών για προβληματισμό , συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.


Ο Νεόφυτος Ακουρσιώτης δήλωσε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα χαθεί η οντότητα και η ανεξαρτησία της κάθε κοινότητας, που θα μετάσχει σ’ ένα πιθανό νέο σχήμα ή μία συνεργασία συμπλεγματοποίησης με το Δήμο Πέγειας. Ήδη ο Δήμος, όπως εξήγησε , συνεργάζεται αρμονικά με την γειτονική κοινότητα της Ακουρσού.

Έχοντας είπε, πάντοτε σα γνώμονα τη μεγιστοποίηση του δημοσίου οφέλους και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη γενικότερα, « απευθύνω έκκληση προς τα κοινοτικά συμβούλια , όπως ενσκήψουν στο θέμα με ιδιαίτερη προσοχή», καθώς φαίνεται – όπως είπε-, πως εάν ληφθούν υπόψη οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών , οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο συναντίληψης και οι δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν γενικότερα, η αναδιάρθρωση στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αναπόφευκτή.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια ο Δήμος Πέγειας οργανώνει σήμερα στο Παλιομονάστηρο σεμινάριο με θέμα « οφέλη της συμπλεγματοποίησης» με ομιλητή τον Γραμματέα της Ένωσης Δήμων Κιλκίς και Διευθυντή Επικοινωνίας του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Νίκο Παρδάλη.

Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι, είπε ο Νεόφυτος Ακουρσιώτης, εκτός από την συνεργασία των τοπικών αρχών σε διάφορα ζητήματα, από τα θέματα της ανάπτυξης μέχρι την συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών..

ΚΥΠΕ/ΚΠ/