Σημεία των καιρών: Αυξάνονται οι πτήσεις προς Γερμανία ενώ μειώνονται αυτές προς Ελλάδα

Σημεία των καιρών: Αυξάνονται οι πτήσεις προς Γερμανία ενώ μειώνονται αυτές προς Ελλάδα

Κάτι παραπάνω από θετικά είναι τα δεδομένα για την αεροπορική σύνδεση της Πάφου με τη Γερμανία κατά το 2017, μετά την πολύ ικανοποιητική κίνηση το περασμένο καλοκαίρι.

Η αεροπορική εταιρεία Germania έχει ανακοινώσει τον προγραμματισμό της για το 2017, από τον οποίο προκύπτει ότι τα δρομολόγια της γερμανικής εταιρείας αυξάνονται τη χρονιά αυτή από και προς την Πάφο.


Από τις επαφές των ιθυνόντων του γερμανικού αερομεταφορέα με τους φορείς της Πάφου, προκύπτει ότι υπ’ αριθμόν ένα λόγος για την πυκνότητα αυτή των πτήσεων είναι η λειτουργία της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, γεγονός που έχει τεράστια σημασία για το ταξιδιωτικό κοινό της Γερμανίας.

Βάσει του προγράμματος που έχει ανακοινωθεί, στο αεροδρόμιο της επαρχίας θα πραγματοποιούνται δρομολόγια της Germania από Αμβούργο, Νυρεμβέργη, Βερολίνο, Μόναχο και Στουτγκάρδη δύο φορές εβδομαδιαίως, από Ντίσελντορφ τρεις φορές εβδομαδιαίως και από Δρέσδη μια πτήση εβδομαδιαίως.

Η γερμανική «εισβολή» στην Πάφο θα ενισχυθεί και με επαναδραστηριοποίηση φέτος μιας άλλης μεγάλης γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, της Condor.

Για την Πάφο η γερμανική αγορά αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα μικρό ποσοστό των ολικών αφίξεων της, 3% περίπου των ολικών αφίξεων, με περίπου το 25% των ολικών αφίξεων Κύπρου (30.000) από τη γερμανική αγορά να καταλήγουν στην Πάφο.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου