Σκάνδαλο με πεζοδρόμια στο Δήμο Πάφου

Σκάνδαλο με πεζοδρόμια στο Δήμο Πάφου

Η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου Πάφου αποφάσισε στη χθεσινοβραδινή της συνεδρία να συλλεχθούν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση πεζοδρομίων ώστε στην επόμενη συνεδρία να προχωρήσει το σώμα με τα στοιχεία που θα έχει ενώπιον του στην καταγγελία της υπόθεσης στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Συγκεκριμένα με παρέμβαση του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσου Δημητρίου είχε αναβληθεί η απόφαση της κατακύρωσης της προσφοράς σε χρονιαίο εργολάβο για επιδιόρθωση πεζοδρομίων και δρόμων, με το αιτιολογικό ότι θα έπρεπε η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου Πάφου να λάβει υπόψη την άποψη του Γενικού Ελεγκτή του Κράτους και του Γενικού Λογιστηρίου κατά πόσο θα ήταν σωστή η κατακύρωση της προσφοράς σε εταιρεία η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχε συμβάλει στην διασπάθιση δημόσιου χρήματος στη γνωστή υπόθεση πεζοδρομίων 2011.


Κατόπιν αυτής της εξέλιξης το συμβούλιο προσφορών αποφάσισε την αναβολή της απόφασης μέχρι να υπάρξουν οι απόψεις του Γενικού Ελεγκτή του Κράτους και του Γενικού Λογιστηρίου.

Ακολούθως στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου προ της ημερησίας διάταξης, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου έθεσε θέμα για καταγγελία της γνωστής περίπτωσης διασπάθισης δημοσίου χρήματος μέσα από την απευθείας ανάθεση πεζοδρομίων , κατάχρηση εξουσίας που αφορούσε όχι μόνο τον τέως Δήμαρχο Πάφου, όπως είχε αναφέρει, αλλά και πιθανόν την διάπραξη ποινικών αδικημάτων από άλλους.

Στην επόμενη συνεδρία της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου θα τεθούν για την υπόθεση στοιχεία τόσο από τον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Β. Δημητρίου όσο και από το Δημοτικό Γραμματέα Θέμη Φιλιππίδη και το Εσωτερικό ελεγκτή προκειμένου η υπόθεση πεζοδρομίων να τεθεί ενώπιον της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρθηκε από τα ευρήματα που είχαν τότε συλλεχθεί και από τους πολιτικούς μηχανικούς της Γενικής Ελέγκτριας, υπήρχαν υπερτιμολογήσεις στα συγκεκριμένα τιμολόγια όχι μόνο σε τιμές μονάδος αλλά και σε ποσότητες.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)