Σκοπιμότητες κα συμφέροντα πίσω από την πρωτοφανή απόφαση Χάσικου;;;

Σκοπιμότητες κα συμφέροντα πίσω από την πρωτοφανή απόφαση Χάσικου;;;

Αναστάτωση επικρατεί στο Τμήμα Κτηματολογίου, μετά την απόφαση να διοριστεί νέος αναπληρωτής διευθυντής ο Βάσος Πετρίδης που βρίσκεται στην κλίμακα Α13 αντικαθιστώντας τον κ. Ανδρέα Σωκράτους, ο οποίος βρίσκεται στην κλίμακα Α14. Με τον διορισμό του κ. Πετρίδη, γίνεται ανατροπή, αφού ενώ μέχρι χθες ο κ. Πετρίδης ήταν υφιστάμενος του κ. Σωκράτους, από σήμερα θα είναι προϊστάμενός του.


Ο κ. Σωκράτους είχε διοριστεί αναπληρωτής επί προηγούμενης διακυβέρνησης και τον διαδέχτηκε ο κ. Κλεάνθης Κλεάνθους, ο οποίος βρισκόταν στην ίδια κλίμακα και αφυπηρέτησε χθες. Στην περίπτωση της εναλλαγής μεταξύ Σωκράτους-Κλεάνθους, δεν ηγέρθη θέμα ιεραρχίας δεδομένου ότι και οι δύο βρίσκονταν στην ίδια κλίμακα.

Ωστόσο, στην περίπτωση Πετρίδη τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού πολλοί υπάλληλοι του Τμήματος, θεωρούν ότι η παραβίαση της ιεραρχίας μπορεί να αποδειχθεί τελικά πως ήταν μόνον η αρχή.

Την εισήγηση προς την ΕΔΥ να διοριστεί αναπληρωτής ο κ. Πετρίδης υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και η ΕΔΥ την υιοθέτησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα ζητήθηκε και γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Όπως πληροφορούμαστε, είναι η πρώτη φορά από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας που ανατρέπεται η ιεραρχία και διορίζεται λειτουργός χαμηλότερης κλίμακας σε θέση αναπληρωτή.

Η αναπλήρωση της συγκεκριμένης θέσης έχει προϊστορία αφού προτού κλείσει η Βουλή για τις θερινές διακοπές, καταβλήθηκε προσπάθεια με σκοπό να αναβαθμιστούν στην κλίμακα Α14 δύο λειτουργοί (μεταξύ αυτών και ο κ. Πετρίδης) που βρίσκονταν στην κλίμακα Α13. Ωστόσο, η προσπάθεια δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος, λόγω και των αντιδράσεων που προκλήθηκαν και οι οποίες επικεντρώθηκαν στο ότι είχε ήδη αποφασιστεί το πάγωμα των αναβαθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», αντιδράσεις στις αναβαθμίσεις κλιμάκων προέκυψαν και από στελέχη του ΔΗΣΥ, του οποίου ο πρόεδρος πρωτοστάτησε στο γενικό πάγωμα των αναβαθμίσεων. Ο κ. Πετρίδης αναμένεται να παραμείνει αναπληρωτής μέχρι να πληρωθεί η θέση του διευθυντή του Κτηματολογίου.