Στην έναρξη των κατασκευαστικών διαδικασιών του Δημοτικού Θεάτρου εντός του 2014 στοχεύει ο Δ. Πάφου

Στην έναρξη των κατασκευαστικών διαδικασιών του Δημοτικού Θεάτρου εντός του 2014 στοχεύει ο Δ. Πάφου

Μετά την συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας


με τους μελετητές που κέρδισαν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την κατασκευή του νέου δημοτικού θεάτρου, η τοπική αρχή εκφράζει την ετοιμότητα της να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβολαίων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα στην ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων.

Απόψε το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβούλιου. Στο πλαίσιο της συνεδρίας , σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου , το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να επιβεβαιώσει τις αποφάσεις των προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων , αλλά και για την υπογραφή των συμβολαίων με τους μελετητές.

Ο κ Βέργας είπε επίσης πως θα απαιτηθεί από τους μελετητές να ανταποκριθούν άμεσα , στα χρονοδιαγράμματα τα οποία θα τεθούν. Πρόσθεσε ακόμη, πως η τοπική αρχή έχει ήδη ζητήσει κάποιες αλλαγές επί των σχεδίων. Η εισήγηση είπε της τοπικής αρχής, είναι ο περιορισμός της χωρητικότητας του Δημοτικού Θεάτρου γύρω στις 650 θέσεις, από τις 800 που προτείνουν οι μελετητές χωρίς να αλλάξει ο γενικός χαρακτήρας του έργου των μελετητών που κέρδισαν τον διαγωνισμό.  

Κατά αυτόν τον τρόπο συνέχισε ο κ Βέργας, « θα μειωθεί το εμβαδόν και θα χαμηλώσει το κόστος ». Ο κ Βέργας ανέφερε ακόμη πως οι μελετητές στο πλαίσιο της συζήτησης τους με την τοπική αρχή την περασμένη εβδομάδα, αποδέχτηκαν τις τροποποιήσεις – εισηγήσεις του Δήμου στο θέμα της μείωσης της χωρητικότητας του εμβαδού.

Στόχος μας συνέχισε είναι να αρχίσουν άμεσα « οι τελικές εκτιμήσεις του κόστους, να γίνουν ειδικές μελέτες», ούτως ώστε να ωριμάσει το έργο, – όπως είπε – και να αρχίσει στην συνέχεια η διεκδίκηση κονδυλίων.

Επιθυμία μας είπε ο κ Βέργας είναι να αρχίσουν οι κατασκευαστικές διαδικασίες εντός του 2014.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/