Στην Δρύμου σήμερα τα ιερά λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους

Στην Δρύμου σήμερα τα ιερά λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους

Tα ιερά λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους μεταφέρονται στις 18:00 το απόγευμα  στην κοινότητα της Δρύμου.


Ο ιερέας της εκκλησίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην κοινότητα της Δρύμου Νικόλαος Τσαβέλας ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως τα ιερά λείψανα θα περάσουν πρώτα από το μνημείο πεσόντων Δρυμιωτών στην είσοδο της Δρύμου . Εκεί σημείωσε θα ακολουθήσει μνημόνευση των πεσόντων και  στην συνέχεια θα εκτεθούν στον ιερό ναό  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην κοινότητα για προσκύνημα όπου θα ακολουθήσει εσπερινός.

Σύμφωνα με τον πάτερ Νικόλαο θα τελείται  ακολουθία κάθε πρωί και απόγευμα μέχρι την Τετάρτη ημέρα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου τα ιερά λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους θα αναχωρήσουν για την Ιερά Μητρόπολη Πάφου.

Ο πάτερ Νικόλαος είπε ακόμη πως την παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος δηλαδή την Τρίτη το βράδυ θα τελεστεί στην εκκλησία της κοινότητας μέγας εσπερινός χωροστατούντος του   Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου. Μετά την τέλεση του εσπερινού θα ακολουθήσει παραδοσιακή κυπριακή βραδιά με βιολάρηδες και μικροπωλητές  που θα πωλούν παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα.

Στόχος μου είπε είναι όπως μεταφέρονται τα ιερά λείψανα στην Δρύμου κάθε χρόνο σε συνεννόηση και με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο πάτερ Νικόλαος είναι απόφοιτος της Ιερατικής σχολής από το 1969. Χειροτονήθηκε ιερέας την Αγία Πέμπτη το 2013. Για 22 ολόκληρα χρόνια ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων της Δρύμου. Όταν η αγαπημένη του κοινότητα από την οποία κατάγεται έμεινε χωρίς ιερέα αποφάσισε να χειροτονηθεί ιερέας.