Στην εφαρμογή του προγράμματος «Παρατηρητής της Γειτονιάς» οδεύει ο Δ. Γεροσκήπου

Στην εφαρμογή του προγράμματος «Παρατηρητής της Γειτονιάς» οδεύει ο Δ. Γεροσκήπου

Το πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς» αποτελεί μια στρατηγική πρόληψης του εγκλήματος, με τη συνεργασία των πολιτών δήλωσε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης . Ο κ Παυλίδης ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ ανέφερε πως οι «Παρατηρητές της Γειτονιάς» θα είναι ουσιαστικά «τα μάτια και τα αυτιά» της Αστυνομίας, η οποία, « όπως αντιλαμβάνεστε» , είπε, δεν μπορεί να βρίσκεται σε κάθε γωνιά των πόλεων μας.


Οι πολίτες , συνέχισε, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρατηρούν και θα ενημερώνουν την Αστυνομία για ασυνήθιστες/ύποπτες/εγκληματικές δραστηριότητες που γίνονται στην περιοχή τους.
Κατέστησε επίσης σαφές πως οι «Παρατηρητές της Γειτονιάς» ούτε θα παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, ούτε φυσικά θα θέτουν σε οποιονδήποτε κίνδυνο τη ζωή τους.

Με αφορμή την αναγκαιότητα της υλοποίησης του προγράμματος « Παρατηρητής της Γειτονιάς» ο κ Παυλίδης ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει Πανδημοτική συγκέντρωση στο Δήμο του, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι κατέληξε ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Πέτρους Παττούρας, Υπεύθυνος του Γραφείου Πρόληψης Εγκλημάτων στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/