Στην σύλληψη τεσσάρων Βούλγαρων προχώρησε η αστυνομία για διαρρήξεις και κλοπές στην Πάφο

Στην σύλληψη τεσσάρων Βούλγαρων προχώρησε η αστυνομία για διαρρήξεις και κλοπές στην Πάφο

Περίπου σε 24.000 ευρώ σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές , ρολόγια , κινητά τηλέφωνα


και χρήματα εκτιμάται η αξία των κλαπέντων από διαρρήξεις και κλοπές που σημειώθηκαν στην τουριστική περιοχή της Πάφου μετά την σύλληψη τεσσάρων Βούλγαρων σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Νίκο Τσαπή.

Σε δηλώσεις του ο κ Τσαπής, ανέφερε πως η αστυνομία εκτιμά ότι οι τέσσερις ήταν μια ομάδα που προέβαιναν σε διαρρήξεις επαύλεων ή δωματίων ξενοδοχείων σε τουριστικές περιοχές της Πάφου, και πρόσθεσε πως σημαντική ήταν η συμβολή πολίτη στην σύλληψη των τεσσάρων προσώπων και στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Προέτρεψε μάλιστα το κοινό, για ακόμη μια φορά να βοηθά όπου πρέπει, την αστυνομία.

Ο κ Τσαπής είπε πως το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων μετά την αξιολόγηση πληροφορίας που εξασφαλίστηκε από μέλος του κλιμακίου των διαρρήξεων της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου διενεργήθηκε έρευνα σε κατοικία όπου διαμένουν τέσσερα πρόσωπα δύο άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 28 μέχρι 36 χρόνων από χώρα μέλος της ΕΕ σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν πρόσφατα στην τουριστική περιοχή της Πάφου.

Κατά την διάρκεια της έρευνας σημείωσε , εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός από φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ,ipad, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, ρολόγια, τσάντες, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Επίσης ανευρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό που ανέρχεται στα 8.000 ευρώ, €540 σε κέρματα και αριθμός χαρτονομισμάτων διαφόρων αξιών. Καθώς και άλλα μικροαντικείμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπή, τα τέσσερα πρόσωπα που διέμεναν στην συγκεκριμένη κατοικία συνελήφθησαν ανακρίθηκαν και ο ένας απ’ αυτούς ομολόγησε την διάπραξη μίας υπόθεσης διάρρηξης τουριστικής έπαυλης στην Πάφο.

Επίσης είπε ήδη, έχει αναγνωριστεί περιουσία ότι ανήκει σε μια διάρρηξη κατοικίας και πιστεύεται ότι μέρος των αντικειμένων που εντοπίστηκαν στην συγκεκριμένη κατοικία συνδέονται με δύο διαρρήξεις τουριστικών επαύλεων και δύο κλοπές από ξενοδοχεία.

Τα τέσσερα πρόσωπα δύο γυναίκες ηλικίας 28 και 35 ετών, και δύο άνδρες ηλικίας 31 και 36 χρόνων , παρουσιάστηκαν στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου για συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος και παράνομη κατοχή περιουσίας και αναμένεται η έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/

…………………………………………………………..

 

Σπείρα Βούλγαρων διαρρηκτών εκτιμά ότι εξάρθρωσε η αστυνομία με τη σύλληψη τεσσάρων προσώπων δύο ανδρών και δύο γυναικών που διέμεναν στο ίδιο διαμέρισμα στην Πέγεια.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας , στο δωμάτιο τους εντοπίστηκαν 5 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 4 ipad, 15 αντρικά και γυναικεία ρολόγια, 9 κινητά τηλέφωνα, 6 φωτογραφικές μηχανές, 11 τσάντες και τσαντάκια, 8.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, 540 ευρώ σε κέρματα , αριθμό χαρτονομισμάτων διαφόρων χωρών, διάφορα κοσμήματα φο – μπιζού και άλλα αντικείμενα για τα οποία έδωσαν διάφορους ισχυρισμούς.

Η αστυνομία εκτιμά ότι τα ανευρεθέντα είναι προϊόν πρόσφατων κλοπών από τα δωμάτια διαφόρων ξενοδοχείων σε διάφορες τουριστικές περιοχές.

Οι τέσσερις Βούλγαροι αναμένεται να προσαχθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για την έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

ΚΥΠΕ/ΚΠ