Στην τελική ευθεία η δημιουργία οργανισμού πολιτιστικής ανάπτυξης Πάφου

Στην τελική ευθεία η δημιουργία οργανισμού πολιτιστικής ανάπτυξης Πάφου

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 θα ανακοινωθούν επίσημα ο Πρόεδρος και τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του υπό ίδρυση οργανισμού – ιδρύματος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάφου.

Στην εξαγγελία αυτή προέβη σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης, Φαίδωνας Φαίδωνος, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου. Όπως ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, ο οργανισμός θα είναι ιδιωτικού δικαίου με μόνο μέλος τον Δήμο Πάφου (ως νομική οντότητα, ο οργανισμός θα είναι ιδιωτική μη κερδοσκοπική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εγγύηση και χωρίς μετοχικό κεφάλαιο) και με επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που θα αποτελείται από προσωπικότητες της Πάφου.


Η θητεία των μελών θα είναι διάρκειας 30 μηνών με δικαίωμα ανανέωσης για τρεις μόνο θητείες, ενώ ο Πρόεδρος του φορέα θα επιλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου. Στο καταστατικό του οργανισμού προνοείται η διασφάλιση της αυτονομίας του από πολιτικές, κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις και επιρροές.

Ο οργανισμός – ίδρυμα θα έχει τον δικό του Καλλιτεχνικό Διευθυντή με συμβόλαιο ορισμένου χρόνου και προσωπικό, ενώ στόχος είναι όπως η όλη οργανωτική δομή τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2020.

Ο Οργανισμός θα αναλάβει επίσης τη διαχείριση όλων των κτηρίων πολιτιστικής υποδομής της πόλης: το Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, το “Αττικόν”, το Χάνι του Ιμπραήμ, την “Παλιά Ηλεκτρική”, την Αίθουσα “Εν Πλω”, τη Δημοτική Πινακοθήκη κ.α.. ενώ ο Δήμος θα συνεχίσει να διατηρεί την ιδιοκτησία τους.

Ο Δήμαρχος Πάφου χαρακτήρισε ως πρωτοποριακή την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Πάφου και τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά θα διασφαλίσει την ανεξαρτησία του έργου του, μακριά από οποιεσδήποτε κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ