Στηρίζει Aristo η Dolphin

Στηρίζει Aristo η Dolphin

Δυσανάλογη προσοχή λόγω της πρότερης σχέσης Αριστοδήμου-BOCY


Στον απόηχο των ερευνών των αστυνομικών Αρχών σε σχέση με την υπόθεση της AristoDevelopers, η DolphinCapitalInvestors, η οποία διατηρεί 49.8% στην εταιρεία, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της για το εξάμηνο του 2014.

Σε σχέση με την περιβόητη υπόθεση, η Dolphin σχολιάζει πως η έρευνα από τις Αρχές σε σχέση με 177 οικόπεδα εμβαδού 160χιλ. τ.μ. της Aristo, για τα οποία η διαφωνία αφορά 2730τ.μ. πρασίνου, ήρθε προστεθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά, επηρεάζοντας την απόδοση των πωλήσεων δυσμενώς.

«Το μέγεθος του αμφιλεγόμενου εμβαδού πρασίνου είναι 2730τ.μ., που αν και δεν είναι σημαντικό, προσέλκυσε δυσανάλογη προσοχή από τους τοπικούς ανακριτές και τα Μέσα Ενημέρωσης, λόγω της θέσης που κατείχε ο κ. Αριστοδήμου ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου», σχολιάζει η εταιρεία.

Σημειώνει πως η διεύθυνση της εταιρείας συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές και παραμένει σίγουρη πως τα αποτελέσματα θα καταδείξουν πως δεν έγινε καμία ανάρμοστη πράξη ή εκούσια παράλειψη.

Απ’ εκεί και πέρα, σε επιχειρηματικό επίπεδο, η AristoDevelopers πέτυχε το πρώτο οκτάμηνο του 2014 πωλήσεις 16εκ. ευρώ σε σπίτια και οικόπεδα. 51% των αγοραστών ήταν Ρώσοι και 40% Κινέζοι. Σύμφωνα με την Dolphin, η εταιρεία κάνει καλή πρόοδο με την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων προς ένα μακροπρόθεσμο και βιώσιμο ορίζοντα προς όφελος και της εταιρείας και των δανειστών της αφού οι εξασφαλίσεις έχουν μεγαλύτερη αξία από τα δάνεια. Η Aristo προστίθεται, έχει συμφωνήσει την αναδιάρθρωση με όλους τους δανειστές της εκτός του μεγαλύτερου (σ.σ. Τράπεζα Κύπρου) με τον οποίο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για να συμφωνήσει σημαντική απομόχλευση μέσω ανταλλαγής χρέους με κεφάλαιο παράλληλα με αλλαγές στην ωρίμανση του χρέους της εταιρείας και μειώσεις στα επιτόκια.

Παράλληλα, προστίθεται, η εταιρεία κάνει διάφορες κινήσεις όπως προσπάθειες για πώληση του VenusRock αλλά και δημιουργία νέων έργων.

Ο ιδρυτής και ManagingPartner της Dolphin Μίλτος Καμπουρίδης, σχολίασε πως παραμένουν αισιόδοξοι πως η Aristo θα αντεπεξέλθει των προκλήσεων και θα εγκαθιδρύσει εκ νέου το στάτους της ως η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης γης στην Κύπρο.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της Dolphin, η Aristo σήμερα έχει στην κατοχή της 60χιλ. τμ οικοδομήσιμου οικιστικού προϊόντος είτε σε στοκ είτε υπό κατασκευή και άλλα 314χιλ. τ.μ. διαθέσιμα σε οικόπεδα με πιθανότητα να αποφέρουν 124εκ. ευρώ. Παράλληλα, διαθέτει επιπρόσθετο χαρτοφυλάκιο με ακίνητα με προοπτική να πωλήσει πάνω από 900χιλ. τ.μ. οικοδομήσιμης οικιστικής έκτασης.

Η Dolphin εκτιμά πως η απομόχλευση της Aristo αναμένεται να επιτρέψει περαιτέρω μερίσματα στο μέλλον, ωστόσο αυτά δεν υπολογίστηκαν στις προβλέψεις της.