Στη δικαιοσύνη οδηγούνται 9 άτομα για τα σκάνδαλα στην Κισσόνεργα

Στη δικαιοσύνη οδηγούνται 9 άτομα για τα σκάνδαλα στην Κισσόνεργα

Τον δρόμο για τη Νομική Υπηρεσία παίρνει ο ογκώδης φάκελος της διερεύνησης, για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου, σχετικά με την τέλεση διαφόρων αδικημάτων από πλευράς του προηγούμενου Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», η έρευνα, η οποία έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, καταλογίζει σε εννέα μέλη του προηγούμενου Κοινοτικού Συμβουλίου ποινικές ευθύνες για 18 συνολικά αδικήματα ως προς ενέργειες που επιβάρυναν την κοινότητα με ένα χρέος πέραν των 3 εκατομμυρίων ευρώ, σε θέματα σύναψης δανείων, τα χρήματα των οποίων χρησιμοποιούνταν για άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους τα είχαν συνάψει, για αγορά κτηρίων με πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο της εκτιμητέας αξίας τους, για έκδοση πλαστών τιμολογίων και άλλα.


Ο φάκελος βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέτασης και αναμένεται εντός των ημερών να διαβιβασθεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με τον χειρισμό του.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 με επιστολή της επάρχου Πάφου προς τον Αρχηγό Αστυνομίας με κοινοποίηση προς τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή. Σε αυτήν γινόταν αναφορά για ατασθαλίες εκ μέρους του προηγούμενου Συμβουλίου της Κισσόνεργας. Ακολούθως, δόθηκαν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: Φιλελεύθερος