Στη φυλακή ο «μεθυσμένος κλέφτης»

Στη φυλακή ο «μεθυσμένος κλέφτης»

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών επέβαλε χθες το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον 42χρονου από την Πολωνία σε σχέση με υπόθεση κλοπής κατοικίας.

Ο 42χρονος αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες, αυτή της διάρρηξης κατοικίας κατά τη διάρκεια νύχτας, για την οποία το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, και αυτή της κλοπής από κατοικία, για την οποία του επεβλήθη ποινή φυλάκισης εννέα μηνών. Η ποινή του θα αρχίσει, όπως αναφέρθηκε, από τις 24.11.2016 και οι δύο ποινές συντρέχουν.


Ο 42χρονος που κατάγεται από την Πολωνία,ανακρινόμενος παραδέχτηκε ενοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζει και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του τελούσε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ήταν στις 7:45μ.μ. της 20ης Νοεμβρίου, όταν κάτοικος Πάφου, εντόπισε στην αυλή της οικίας εξαδέλφου του στην Πάφο, ένα άγνωστο πρόσωπο που είχε στην κατοχή του μια μεγάλη ταξιδιωτική τσάντα. Γνωρίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης της οικίας λείπει στο εξωτερικό, ο παραπονούμενος πλησίασε τον άγνωστο και τον ρώτησε τι κάνει εκεί.

Η απάντηση του αγνώστου δεν ικανοποίησε τον παραπονούμενο, με αποτέλεσμα αυτός να ενημερώσει την Αστυνομία. Αμέσως ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή, αφήνοντας στη σκηνή τη βαλίτσα. Λίγη ώρα αργότερα, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σε δρόμο της Πάφου τον άγνωστο, ο οποίος παρουσίαζε έντονα συμπτώματα μέθης και δεν άφηνε τους αστυνομικούς να τον ερευνήσουν. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα. Από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 42χρονο.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία, όπου εντοπίστηκε αρχικά ο 42χρονος. Εκεί, ο παραπονούμενος τους παρέδωσε τη βαλίτσα που κρατούσε ο 42χρονος και τους ανέφερε ότι από πρόχειρο έλεγχο, που έκανε στην οικία, φαίνεται να κλάπηκαν από αυτή διάφορα αλκοολούχα ποτά και μια τηλεόραση.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι εντός της βαλίτσας υπήρχαν διάφορες φιάλες με αλκοολούχα ποτά, είδη ρουχισμού και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές. Επίσης, στο πλάι της οικίας εντοπίστηκε μια τηλεόραση, η οποία παραλήφθηκε ως τεκμήριο, ενώ σε πόρτα της οικίας, εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης.