Στις 16 Μαΐου η επίσημη ανακήρυξη της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Στις 16 Μαΐου η επίσημη ανακήρυξη της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Η 16η Μαΐου έχει καθοριστεί ως η ημερομηνία της επίσημης ανακήρυξης της Πάφου σε Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017 ,


όπως εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης του με τον δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα στη Λευκωσία. Η επίσημη ανακήρυξη θα γίνει στις Βρυξέλλες στην παρουσία των Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, τις αμέσως επόμενες ημέρες , από την επίσημη ανακήρυξη της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο Υπουργός Παιδείας θα δώσει την πρώτη δόση ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, στον Οργανισμό Πάφος 2017 ώστε να ξεκινήσει την δραστηριοποίηση του.

Ο δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως μετά από αυτή την εξέλιξη, ικανοποιήθηκε το αίτημα της πόλης. Ο κ Βέργας αναφέρθηκε και στην συμφωνία που είχε συνάψει η τοπική αρχή με την προηγούμενη κυβέρνηση , για τον διακανονισμό της καταβολής των 5 εκατομμυρίων που θα δίδονταν ως οικονομική βοήθεια για τον Οργανισμό Πάφος 2017 . Το 2013 είπε « θα δίδονταν μισό εκατομμύριο, το 2014 επίσης μισό εκατομμύριο, και μετά, στα επόμενα χρόνια από ένα εκατομμύριο» .Ο κ Βέργας είπε πως αυτή η συμφωνία υλοποιείται μετά και την επίσημη δέσμευση του Υπουργού παιδείας και πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου.

Ο δήμαρχος Πάφου χαρακτήρισε ελπιδοφόρα τα μηνύματα της δίωρης συνάντησης του, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, προσθέτοντας πως ο νέος υπουργός Παιδείας δείχνει να έχει όραμα και να στηρίζει τον πολιτισμό στις δύσκολες ημέρες και τις αντίξοες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας.

Η χώρα μας είπε, πρέπει να αγωνιστεί και να ανακάμψει μέσα από τον πολιτισμό μας . Ο υπουργός Παιδείας, κατέληξε ο κ Βέργας έδειξε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα στηρίξει τις προσπάθειες της πόλης, για μια επιτυχημένη πορεία μέχρι το 2017.  

ΚΥΠΕ/ΚΠ/