Στις 24 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η υπόθεση ΣΑΠΑ

Στις 24 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η υπόθεση ΣΑΠΑ

Για τις 24 Σεπτεμβρίου ορίστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο η εξέταση των προδικαστικών ενστάσεων που υπέβαλαν οι δικηγόροι των κυρίων Φ. Σαρίκα και Γ. Σιαηλή για την υπόθεση.

Η υπόθεση ΣΑΠΑ, ήταν ορισμένη για σήμερα προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματα των δικηγόρων Κρις Τριανταφυλλίδη και Δημήτρη Παυλίδη του Φειδία Σαρίκα βουλευτή της ΕΔΕΚ Πάφου, και του Κώστα Σιαηλή δικηγόρου του επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφου Γιώργου Σιαηλή.


Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί δεκασμού δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους καθώς και αδικήματα περί νομιμοποίησης εσόδων και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Ο δικηγόρος του βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα, κ. Τριανταφυλλίδης είχε αναφέρει στο δικαστήριο στις 5 Ιουνίου ότι θα υποβάλει αίτημα να μην περιληφθεί ο πελάτης του στο ίδιο κατηγορητήριο με τους υπόλοιπους, σημειώνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις με βάση το σχετικό άρθρο 40.

Εξάλλου, και ο δικηγόρος Κ. Σιαηλής του επικεφαλή της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργου Σιαηλή, έθεσε παρόμοιο θέμα για να μην περιληφθεί ο πελάτης του στο ίδιο κατηγορητήριο, καθώς και ότι στις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου δεν διευκρινιζόταν ο τόπος στον οποίο διεπράχθησαν κάποια από τα αδικήματα της δωροδοκίας.

Στο μεταξύ για την ίδια υπόθεση μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, απάντησε στη τελευταία δικάσιμο ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης και περιλαμβάνεται πλέον σε κοινό κατηγορητήριο μαζί με τους Βάσο Βασιλείου και Ευστάθιο Ευσταθίου, οι όποιοι επίσης απάντησαν μη παραδοχή σε προηγούμενη δικάσιμο, στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και η υπόθεση ορίστηκε και για αυτούς σε προηγούμενη δικάσιμο για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Για όλους συνέχισαν να ισχύουν περιοριστικοί όροι.

Έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, εκτός του Γιώργου Σιαηλή που υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από το νησί.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)