Στον Σιήκκη τα ηνία της ΕΔΕΚ Πάφου

Στον Σιήκκη τα ηνία της ΕΔΕΚ Πάφου

Υποβλήθηκαν χθες οι υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Επαρχιακή Επιτροπή ΕΔΕΚ Πάφου, οι οποίες θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.
Οι υποψηφιότητες ήταν αποτέλεσμα έντονων ζυμώσεων στην επαρχία τις τελευταίες μέρες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η εκλογή στις τρεις ανώτατες οργανικές θέσεις να επιτευχθεί άνευ ανθυποψηφίου.

Συγκεκριμένα, στη θέση του Προέδρου εκλέγεται, χωρίς ανθυποψήφιο, ο Ανδρέας Σιήκκης, στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου ο Φίλιππος Φιλίππου και στη θέση του οργανωτικού γραμματέα ο Στέλιος Χαραλάμπους.


Για τις υπόλοιπες 14 θέσεις των μελών της Επαρχιακής έχουν υποβληθεί 15 υποψηφιότητες, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη διεξαγωγή εκλογών.

Ωστόσο, έως χθες βράδυ καταβαλλόταν έντονη προσπάθεια να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή φόρμουλα, για απόσυρση ενός υποψηφίου, ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν εκλογές για μία και μόνο θέση. Εξέλιξη η οποία εμφανιζόταν ιδιαίτερα… ευοίωνη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση για αποχώρηση εξέφρασαν πέραν του ενός στελέχη.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο η ΕΔΕΚ δεν είχε ανακοινώσει, επισήμως, χθες, τα ονόματα των 14 υποψηφίων μελών της Επαρχιακής.

Όπως επισήμανε στη «Σ» καλά ενημερωμένη κομματική πηγή, στη νέα Επαρχιακή Επιτροπή θα συμμετέχουν τόσο παλαιά μέλη, όσο και καινούργια στελέχη, αφού κατέστη δυνατή η επίτευξη συναινετικών συνθέσεων, «αποδεικνύοντας ότι το ρήγμα στην επαρχία αποτελεί παρελθόν και δεν υφίσταται πλέον». Η ίδια πηγή ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι είναι «ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι τα στελέχη της Επαρχιακής Πάφου εξηύραν έναν κώδικα συνεννόησης και το κόμμα παραμένει ενωμένο ξεπερνώντας τα προβλήματά του».

Ερωτηθείσα από την εφημερίδα μας όσον αφορά την επιστολή του παραιτηθέντος Προέδρου της ΕΕ Πάφου Γιώργου Νικάνδρου και το αίτημα για υποβολή εκ νέου υποψηφιότητας, η ίδια πηγή ανέφερε με κατηγορηματικότητα ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της απόφασης της Διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής, προσθέτοντας πως το θέμα Νικάνδρου «θεωρείται λήξαν». – See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/politics/269729/thema-psifodeltiou-anoigei-o-n-nikolaidis#sthash.Y7TQOIHj.dpuf