Στους ρυθμούς του ταγκό το κάστρο της Πάφου

Στους ρυθμούς του ταγκό το κάστρο της Πάφου

Στους ρυθμούς του «Πάφος 2017» χθες βράδυ η πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου Πάφου, σε μια μοναδική χορευτική εκδήλωση όπου βιρτουόζοι μουσικοί με τη συνεργασία της Ακαδημίας Ορχήστρας Μουσικών του κόσμου ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στον κόσμο του παραδοσιακού και του νέου ταγκό.

Μοναδικές μουσικές εκτελέσεις έδωσαν στο πιάνο ο Γιάννης Χατζηλοΐζου, στο μπαντονεόν ο Roman Gomez, στην κιθάρα ο Δημήτρης Ρεγγίνος, στο βιολί ο Νίκος Πίττας και στο κοντραμπάσο ο Ειρηναίος Κουλουράς καθώς και χορευτές από όλη την Κύπρο που παρέσυραν στους ρυθμούς του ταγκό και τους παρευρισκόμενους.


Η Αναστάζια Αναστασίου υπεύθυνη επικοινωνίας και marketing του Πάφος 2017  σε δηλώσεις της στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανέφερε πως η χθεσινή εκδήλωση αποτελεί μέρος του προγράμματος travelling stage. Είναι, όπως είπε, το τέταρτο ταξίδι του προγράμματος το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του Ιουλίου.

Η εκδήλωση υπό τον τίτλο ” Χορεύετε Ταγκό; ” είπε η κ. Αναστασίου αποτελεί μια υπέροχη συνύπαρξη χορευτών  .

Αναφερόμενη στην επόμενη παράσταση του Travelling Stage  σημείωσε πως αυτή θα γίνει στους κήπους της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουλίου, όπου η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους σε μουσικές των χωρών της Μεσογείου με δημοτικά τραγούδια, χορούς και έργα από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία που εκφράζουν τη ζωντάνια, το πάθος και την ξεγνοιασιά του μεσογειακού ταμπεραμέντου και τοπίου, όπως είπε.

Η κ. Αναστασίου είπε πως μαέστρος στην εκδήλωση θα είναι ο Άλκης Μπαλτάς σημειώνοντας παράλληλα πως το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Πάφος 2017 συνεχίζεται με πλούσιες εκδηλώσεις μέχρι το 2017, όπου προγραμματίζονται πέραν των 300 εκδηλώσεων.

Η Γεωργία Ντέτσερ Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού προγράμματος του Πάφος 2017 σε δηλώσεις της στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανέφερε πως το Πάφος 2017 ξεκίνησε τις εκδηλώσεις φέτος, ενώ πέρσι αυτές έγιναν σε πειραματική βάση.

Το έργο αυτό συνέχισε, ” θα μας φέρει μέχρι το 2017 και φιλοδοξούμε να κρατήσει και περισσότερο από το 2017″.

Σύμφωνα με την κ. Ντέτσερ αυτό το εγχείρημα μεταφέρει μουσικές δράσεις στο μεγαλύτερο της βαθμό σε πλατείες , σε δρόμους και σε ανοικτούς χώρους με το στόχο να ενώσει χώρους , λαούς ανθρώπους πολιτισμούς και στο τέλος της ημέρας να καταστήσει την Πάφο και όλη την επαρχία, μια δυναμική και σύγχρονη πόλη με πολύ ρυθμό και θετική ενέργεια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού προγράμματος του Πάφος 2017 ανέφερε πως το κοινό ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο. 

Η κ. Ντέτσερ ανέφερε πως ο χρόνος μέχρι το 2017 είναι ένα είδος δοκιμής λέγοντας πως η ” πίστα είναι δοκιμαστική για να τρέξουμε το 2017″.

Επεσήμανε επίσης,  πως οι εκδηλώσεις του Πάφος 2017 στην πορεία προγραμματίζονται να γίνουν σε πολύ διαφορετικούς χώρους όπως σε κατακόμβες, βράχους και τα λοιπά, προκαλώντας μια άλλη οπτική διάσταση.

Ο πρόεδρος του Οργανισμό της ΠΠΕ Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης ανέφερε πως  η  Πάφος χθες χόρεψε ταγκό στα πλαίσια του προγράμματος μουσικοί απ΄ όλο τον κόσμο και στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης .

Η διοργάνωση σημείωσε ο κ. Πατσαλίδης είναι ελεύθερη και ανοικτή στο πλαίσιο της οποίας ο κόσμος μπορεί να χορέψει στις μουσικές του ταγκό.

Πρόσθεσε επίσης πως το πνεύμα του Πάφος 2017 είναι όπως η πόλη γεμίσει με μουσικές, με χορούς, εκδηλώσεις και πραγματική παραγωγή πολιτισμού.

Ακολούθως εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αύξηση της συμμετοχής του κοινού .

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Γιάννης Κουτσόλαμπρος μέλος του ΔΣ του Πάφος 2017 και υπεύθυνος υποδομών ανέφερε πως η χθεσινή βραδιά ήταν μια βραδιά διασκέδασης στο πλαίσιο της χαλαρότητας της βραδινής βόλτας στο Μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου που κατακλύζεται από ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Σήμερα είπε, προσφέρουμε το Ταγκό ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αντέχουν τα “πόδια τους” να διασκεδάσουν να χορέψουν και να απολαύσουν τους εκπληκτικούς μουσικούς .

Οι Παφίτες χορευτές Ζακ Αθανασιάδης και Χριστίνα Καμπανέλλα έδωσαν το παρών τους στην εκδήλωση.

Ο κ. Αθανασιάδης είπε πως η συμμετοχή τους έχει να κάνει με την αγάπη τους για την Πάφο για την πόλη που παράγει, όπως ανέφερε, πολιτισμό.

Εξάλλου η Χριστίνα Καμπανέλλα επίσης από την Πάφο ανέφερε πως η συμμετοχή της στη χθεσινοβραδινή βραδιά ταγκό που διοργάνωσε το Πάφος 2017  έγινε με μεγάλη αγάπη και όρεξη. Προσπαθούμε κατέληξε,  να δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχει αυτός ο χορός ότι είναι ρομαντικός και χορός για όλους. 

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΘΝΕ)